Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ghita, pus si el sub control judiciar in dosarul lui Ponta: complicitate la spalare de bani

Postat la: 06.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Deputatul Sebastian Ghita s-a prezentat marti dupa-amiaza la sediul DNA Ploiesti pentru a fi audiat in dosarul in care fostul premier Victor Ponta a fost pus sub urmarire penala. Potrivit unor surse judiciare, Ghita a fost citat pentru a fi audiat in calitate de suspect.

Anterior, Sebastian Ghita a negat ca ar fi dat bani pentru vizita in Romania a fostului premier britanic Tony Blair sau pentru ca Victor Ponta sa il treaca pe lista de candidati la alegerile parlamentare din 2012.cPrezent la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sebastian Ghita a fost intrebat de jurnalisti daca a dat suma de 220.000 de euro pentru a-l aduce pe Tony Blair in Romania. "Nu. Nu il cunosc pe Tony Blair. Nu am avut placerea sa ma intalnesc cu dansul", a spus Sebastian Ghita.

De asemenea, el a negat ca ar fi dat bani pentru a fi trecut de Victor Ponta pe un loc eligibil la alegeri: "Exclus. O astfel de acuzatie este extrem de grava. De maine, orice presedinte de partid poate fi acuzat ca, in schimbul a te miri ce, a pus pe lista sau a confirmat pe lista, pentru ca in perioada USL, cand confirmarile le faceau domnul Ponta si domnul Crin (Antonescu - n.r.), candidatura era uninominala in colegii, si oricum toti castigam. (...) Nu imi trebuia, nici macar de la o personalitate ca Victor Ponta, o recomandare. (...) Nu am dat niciodata bani partidului, in afara acelei limite legale trecuta in Monitorul Oficial". Ghita a sustinut ca nu s-a hotarat daca va candida sau nu la alegerile parlamentare din acest an, declarandu-se surprins ca o institutie a statului "pare ca incearca sa blocheze" proiectul politic reprezentat de Partidul Romania Unita.

"Doua lucruri ma surprind in mod serios. In primul rand, tacerea si rabdarea partidelor si a Parlamentului in fata ideii ca art. 30 din Constitutie poate fi incalcat cu usurinta, intr-o Romanie pe care o vrem democratica. Scrie acolo foarte clar ca oricare dintre noi are dreptul la libera gandire si la libera exprimare, despre orice. Maine - poimaine, o sa ne trezim ca jumatate plus unu din membrii Parlamentului primesc control judiciar si nu se mai pot exprima pe o lege sau pe o procedura. Si, in momentul ala, ce tara si ce democratie mai avem noi, cand unui om nu ii dai voie sa plece? Si mai este ceva care ma deranjeaza. Ma deranjeaza faptul ca, auzind pe parintii mei cum, pe vremea lui Ceausescu, cereau voie de la Securitate sa plece din tara, asa am ajuns si eu sa merg si sa cer voie de la Securitate sa plec din tara. Si chestia asta nu imi place. Mi-e dor de o viata normala", a mai spus Sebastian Ghita.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE