Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Giga-averea sefului PSD. Cum a reusit minunea

Postat la: 31.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Averea lui presedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, se vede de la o posta din elicopter, desi se stie ca de la inaltine lucrurile par mai mici. Potrivit B1 TV, care a prezentat imagini cu gigantul domeniu al baronului de Teleorman, propietatea are 7.000 mp este mai mare ca un teren de fotbal, are piscina facuta la comanda de dimensiuni impresionante si teren profesionist de tenis dotat cu nocturna.

In plus, Dragnea se poate lauda cu un parc de masini si mai multe propietati imobiliare, fiind multimilionar in euro, relateaza B1 TV. Din 2011, Liviu Dragnea detine in Alexandria o vila impresionanta care se intinde pe doua strazi, in buricul targului. In declaratia de avere a baronului de Teleorman, apare un teren intravilan in Alexandria de peste 4.000 de metri patrati si o casa de locuit aflata in constructie.

Vila din centrul Alexandriei nu este toata averea familiei Dragnea. El mai detine un teren intravilan in Busteni de 1.300 de metri patrati, unul in Turnu Magurele de 2.900 de metri patrati, dar si un apartament si un spatiu comercial de 1.500 de metri patrati in Turnu Magurele. Asta conform celei mai recente declaratii, caci trebuie spus ca in 4 ani Dragnea si-a facut pierdute o parte din terenuri si imobile.

Sotia lui Liviu Dragnea, Bombonica, este unul dintre cele mai misterioase personaje din spatiul public. Este aproape imposbil de gasit o fotografie a celor doi. Numele ei apare insa intr-un doar de evaziune fiscala, inchis discret in mai 2014. In 2011, ANAF sesiza procurorii in legatura cu un presupus prejudiciu de 7,5 milioane euro. Principala acuzatie adusa societatii conduse de sotia lui Liviu Dragnea, Bombonica, cea care controleaza Hotelul Turris de trei stele din oras, a fost neplata impozitului pe profit si a penalitatilor aferente, in valoare de 31,2 milioane de lei.

SC Tel Drum SA, firma de constructii despre care presa scrie ca il are ca patron din umbra pe fostul vicepremier Liviu Dragnea, si-a dublat profitul intr-un singur an, desi cifra de afaceri s-a redus. Astfel, conform cifrelor publicate pe Ministerul de Finante, Tel Drum SA a avut in 2014, o cifra de afaceri de 158.058.392 de lei, in scadere fata de anul precedent, cand ajunsese la nivelul de 183.249.333 de lei.

Totusi, chiar daca afacerile au scazut, profitul companiei a crescut de 2,5 ori, de la 614.881 in 2014 la 1.570.026 lei in 2014, conform datelor raportate la Finante. Intrebat la inceputul acestui an daca are vreo legatura cu SC Tel Drum SA, Liviu Dragnea a raspuns: "Nu am. Singura mea legatura e ca de 11 ani se tot vorbeste asta. M-am plictisit, este mult prea mult. Se tot repeta genul asta de afirmatii mincinoase si care sunt prostii.

Liviu Dragnea si societatea Tel Drum au facut obiectul unor note informative trimise de serviciile de informatii la DNA. Un ofiter corupt a fotografi at aceste note si le-a transmis unui demnitar PSD. Detaliile apar in rechizitoriul prin care cei doi au fost trimisi in judecata, alaturi de alte sase persoane, pentru fapte de coruptie.

Totul incepe dupa ce, din cauza lui Manolachi, procurorii DNA au ratat, pe 28 noiembrie 2012, un flagrant la Valentin-Raducu Preda si la Tudor Gabriel Bohilteanu, fostul consilier al ministrului Transporturilor, Ovidu Silaghi. Politistul i-a avertizat pe demnitari printr-un intermediar. Dupa acest eveniment, relatiile dintre Manolachi si Preda s-au intarit. Tot in noiembrie 2012, Manolachi a fost delegat de procuror sa faca verificari care vizau imprejurarile in care au fost acordate de Primaria Alexandria contractele de achizitie publica si care a fost rolul societatii Tel Drum SA.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE