Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Graţiela Gavrilescu a pregătit evaporarea a 80.000.000 de euro din caseria „Apelor Române"

Postat la: 03.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu, a fost si este disperata sa preia controlul total asupra Administratiei Nationale „Apele Romane" (ANAR), adica sa dispuna, dupa bunul sau plac, de fondurile uriase ale acestei entitati. Ca atare, catre sfarsitul lunii august, conducerea „Apelor Romane" a fost silita sa plece ca urmare a presiunilor facute, direct si indirect, de catre Gratiela Gavrilescu.

Imediat, dupa ce a scapat de catre directorii incomozi, in special de Ovidiu Gabor si David Csaba, ministrul Mediului i-a convocat, ieri si azi, de urgenta la Bucuresti pe toti directorii din conducerea celor 11 administratii bazinale din tara, pe directorii de SGA din fiecare judet si bordul de la INHGA si Stanca Costesti. Astfel, circa 100 de directori din intreaga tara au fost bagati in sedinta de catre Gratiela Gavrilescu la sala de protocol a Ministerului Fondurilor Europene.

Aranjamente şi avertizari ministeriale

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, Gratiela Gavrilescu le-a cerut tuturor directorilor din tara sa vina la intalnirea de la Bucuresti cu organigrama, lista cu salariile fiecarui angajat si statul de functii al fiecarei administratii bazinale si SGA. De ce sa vina cu salariile tuturor angajatilor de la ANAR, atata timp cat salariile sunt confidentiale, iar contractul de munca este intre angajat si ANAR si ANAR este in coordonarea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) si nu in subordonare?

Dar asa a vrut ministrul Gratiela Gavrilescu. Mai mult, toti cei prezenti la intalnirea de ieri de la Ministerului Fondurilor Europene au fost anuntati ca ANAR are acum foarte multi bani in caserie, adica circa 80.000.000 de euro, si ar trebui cheltuiti cat repede si cu destinatii precise pana la sfarsitul acestui an. Dar, ca sa poate dispune dupa bunul plac de acesti bani, Gratiela Gavrilescu a schimbat componenta Consiliului de Conducere a ANAR. Pana acum in Consiliul de Conducere era patru reprezentanti ai ANAR, patru ai MMAP si unul de la ISU.

Insa, de ieri, reprezentatntul ISU a fost inlocuit cu un reprezentant al MMAP si, astfel, Gratiela Gavrilescu a preluat controlul total al Consiliului de Conducerea al ANAR avand cinci membri ai ministrului din noua. Ca sa fie si mai convingatoare, ministra Mediului le-a transmis directorilor prezenti la intalnire ca ramanerea lor pe post depinde doar de ea, si, totodata, l-a avertizat voalat pe actualul director interimar al ANAR, Dragos Cazan, ca va sta la butoanele administratiei atata timp cat vrea ea.

Un amanunt interesant care nu are legatura cu aceasta convocare urgenta de la Bucuresti, s-a petrecut la sfarsitul lunii trecute cand Gratiela Gavrilescu a fost prezenta la intalnirea din Delta Dunarii a membrilor cabinetului Ponta. Si ea si ceilalti ministrii ai Guvernului au fost la hotelul unei firme care a derulat si deruleaza in continuare contracte pe sume uriase cu ANAR.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE