Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Graţiela Gavrilescu: „România va avea o taxă pe deşeuri la groapa de gunoi"

Postat la: 19.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Graţiela Gavrilescu , a anuntat ca România va avea o taxă pe deşeuri la groapa de gunoi în valoare de 80 de lei pe fiecare tonă, începând din ianuarie 2016, iar din 2017 aceasta va creşte la 120 lei/tonă. La ora actuală, România nu are taxă de deşeuri la groapa de gunoi, ci doar un tarif de 15 euro/tonă perceput de către administratorii fiecărei gropi de gunoi.

Graţiela Gavrilescu sustine că taxa care va fi percepută din 2016 se va aplica în paralel cu tariful de 15 euro încasat de administratorii gropilor de gunoi, iar banii obţinuţi vor merge către Fondul de Mediu. otrivit ministrului, în România taxa pe groapa de gunoi se va situa sub nivelul perceput în alte ţări din regiune. „Ungaria aplică o taxă de 34 euro/tonă la groapa de gunoi. La noi vom vorbi despre 20 de euro de la 1 ianuarie 2016 şi despre aproximativ 25 euro/tonă din 2017", a adăugat ministrul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE