Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Grecia este prima tara europeana care a intrat in incapacitate de plata fata de FMI

Postat la: 01.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Grecia a intrat, tehnic, în incapacitate de plată, în contextul în care nu a putut plăti tranşa de 1,6 miliarde de euro către Fondul Monetar Internaţional.
---
* ACTUALIZARE 00:15 Dijsselbloem declară că Grecia va intra în default miercuri
Șeful Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, a declarat pentru CNN că Grecia va intra în default miercuri dimineață, în cazul în care nu face plata către FMI în timp util.
Anterior, Dijsselbloem a spus că programul de bailout al Greciei nu poate fi extins dincolo de această seară. Oficialul a transmis că un al treilea program de bailout este întodeauna posibil, însă este "o adevărată procedură", iar între timp situația din economia și sectorul bancar din Grecia a devenit mult mai dificilă, astfel că acesta este "o cale dificilă pentru a fi luată în considerare".
---
* ACTUALIZARE 00:10 Fitch a scăzut ratingul Greciei la "CC"
Agenția Fitch a anunțat marți că a scăzut ratingul Greciei la "CC", scrie AFP, după ce, cu o zi în urmă, ratingul țării fusese degradat la "CCC-" de Standard and Poor's.
---
* ACTUALIZARE 00:07 Grecia propune suspendarea referendumului, dacă vor fi reluate negocierile (presa)
Grecia a propus să suspende referendumul prevăzut pentru duminică asupra propunerilor creditorilor săi (FMI, UE), dacă vor fi reluate negocierile cu Uniunea Europeană, a afirmat marți premierul maltez, Jospeh Muscat, citat de jurnalul Times of Malta, precum și potrivit unor informații publicate de ziarul german Die Welt, transmite AFP.
Ministrul grec de finanțe, Yanis Varoufakis, le-a spus partenerilor din cadrul Eurogrupului, în cursul teleconferinței desfășurate marți seară, că Grecia este pregătită să suspende referendumul, "dacă colegii săi de finanțe ajung rapid la o înțelegere cu el", conform publicației Die Welt care nu citează surse.
În timpul discuției telefonice, demnitarul elen a mai anunțat că Atena va adresa o nouă scrisoare președintelui Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, potrivit aceleiași surse germane.
Eurogrupul a decis să își suspende lucrările marți seară "pentru că nimeni nu știe ce conține această scrisoare", continuă Die Welt, care precizează că trebuie formulată în scris propunerea orală a ministrului Yanis Varoufakis.
Pe de altă parte, într-o declarație în fața parlamentului de la Valletta, citată de cotidianul Times of Malta pe site-ul său, Jospeh Muscat a adăugat că nu știe dacă este vorba despre o deschidere sau de o manevră dilatorie din partea guvernului grec al stângii radicale.
---
* ACTUALIZARE 00:05 Kathimerimi: Varoufakis va prezenta miercuri măsuri pentru cel de-al treilea program de bailout
Publicația greacă Kathimerini transmite că ministrul grec de finanțe Yanis Varoufakis va prezenta miercuri, către Eurogrup, măsuri pentru cel de-al treilea program de bailout, cae sunt apropiate de cererile actuale ale creditorilor.
---
* ACTUALIZARE 00:04 Primul-ministru adjunct grec: Referendumul ar putea să nu mai aibă loc
Primul-ministru adjunct grec Yannis Dragasakis a declarat, la o televiziune că guvernul ar putea să nu mai continue cu organizarea referendumului, relateaza Helena.
Purtătorul de cuvânt al Parlamentului, Zoe Konstantopoulou, a declarat, anterior, însă, că este constituțional imposibil ca referendumul să fie stopat.
---
* Grecia a cerut FMI amânarea plăţii până în luna noiembrie
Vicepremierul elen Ioannis Dragasakis a afirmat marţi la postul naţional de televiziune ERT că Grecia a cerut Fondului Monetar Internaţional (FMI) amânarea rambursării de 1,6 miliarde de euro care trebuie plătită până la orele 22.00 GMT, scrie AFP.
"Am depus la FMI o cerere astfel încât să ia iniţiativa de a amâna plata pentru luna noiembrie", a declarat Ioannis Dragasakis, situaţie ce ar permite Greciei să evite intrarea în faliment în legătură cu datoria sa faţă de instituţia de la Washington, precum şi agravarea unei situaţii financiare deja critice.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE