Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Grup mafiot ce controla societăți și în România, sechestru uriaș

Postat la: 22.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Justiția italiană a pus miercuri sub sechestru bunuri în valoare de circa două miliarde de euro aparținând unui grup al mafiei calabreze care opera în sectorul pariurilor și care controla societăți și în România, informează un comunicat citat de AFP și Reuters, transmite Agerpres. Printre bunurile sechestrate se numără circa 1.500 sali de pariuri și circa 60 de societăți comerciale, dintre care 11 operau în străinătate.

Parchetul din Reggio Calabria a emis 28 de mandate de arestare împotriva principalilor responsabili și a luat măsuri, precum arest la domiciliu sau obligația de a prezenta la poliție, în cazul a alte 23 de persoane, potrivit aceleiași surse. Aceste persoane care fac parte din Ndrangheta, mafia calabreză, "au exercitat de manieră abuzivă, cu ajutorul unor societăți malteze, activitatea în domeniul pariurilor pe întreg teritoriul național, spălând astfel importante sume de bani de origine ilegală", se precizează în comunicat.

"Au ocolit legea care reglementează acest sector, realizând importante profituri care au fost apoi reinvestite în achiziția de noi societăți și licențe pentru a-și extinde și mai mult activitățile", se mai menționează în comunicat. Grupul infracțional "care controlează societăți în Austria, Spania și România, cu un sediu stabil în Malta, a operat în trecut cu licențe din Antilele Olandeze, Panama și România", potrivit aceleiași surse.

Printre cele 11 societăți străine, șase sunt malteze, două din România, alte două spaniole și una din Austria. "Este o lovitură foarte puternică dată 'Ndrangheta", și-a exprimat satisfacția ministrul de interne italian, Angelino Alfano. În urmă cu două săptămâni, autoritățile italiene au pus sub sechestru bunuri în valoare de 1,6 miliarde de euro aparținând unei familiei mafiote siciliene. Potrivit Direcției antimafia (DIA) din Palermo, a fost "una dintre cele mai mari capturi realizate vreodată", fiind în total puse sub sechestru 33 de societăți, în principal în sectorul producției de ciment, sute de case, vile și imobile, 80 de conturi bancare, 40 de polițe de asigurare și peste 40 de autovehicule.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE