Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Guvernul de la Damasc aprobă acordul ruso-american privind armistiţiul din Siria

Postat la: 10.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Regimul sirian a aprobat acordul ruso-american privind armistiţiul din Siria care trebuie să între în vigoare luni între regim şi rebeli, a informat agenţia oficială Sana, citând mai multe surse.

"Guvernul sirian a aprobat acordul ruso-american (...) printre ale cărui obiective se numără găsirea unei soluţii politice la criza din Siria", a anunţat agenţia, subliniind că "va avea loc o încetare a ostilităţilor în oraşul Alep din motive umanitare", relatează Le Figaro.

Statele Unite şi Rusia au anunţat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă un acord în privinţa Siriei, ce prevede o încetarea a focului începând de luni, urmată, o săptămână mai târziu, de un nou parteneriat militar care să vizeze Stat Islamic şi Al-Qaida şi stabilirea unor noi limite asupra forţelor lui Assad.

După o zi de negocieri finale care au avut loc la Geneva, secretarul de Stat american, John Kerry, a spus la puţin după miezul nopţii că planul ar putea reduce violenţa în Siria şi ar putea conduce la o tranziţie politică urmărită de mult timp, punând capăt la peste cinci ani de conflicte violente, relatează The Associated Press.

Armistiţiul începe în seara zilei de 12 septembrie, a spus Kerry.

"Astăzi, Statele Unite şi Rusia anunţă un plan prin care sperăm că se va reduce violenţa, se va uşura suferinţa şi se va relua mişcarea spre o pace negociată şi o tranziţie politică în Siria", a spus Kerry. "Anunţăm o înţelegere despre care credem că poate dura, dar depinde de alegerile popoului".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE