Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Guvernul interimar de la Chisinau a decis ca locuitorii regiunii transnistrene nu vor mai putea obtine gratuit pasapoarte biometrice

Postat la: 23.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernul interimar de la Chisinau a decis sa nu mai elibereze gratuit pasapoarte biometrice locuitorilor regiunii transnistrene, care le permit sa calatoreasca fara vize in Uniunea Europeana, relateaza Mediafax, citand Europa Libera. Posibilitatea de a obtine gratuit pasapoarte biometrice a fost introdusa pentru a-i incuraja pe locuitorii din regiunea transnistreana sa-si perfecteze acte de cetateni moldoveni.

Pasapoartele moldovene au devenit foarte populare in stanga Nistrului dupa liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeana, pe 28 aprilie 2014. Autoritatile moldovene spun ca au eliberat peste 27.000 de pasapoarte gratuite locuitorilor din regiunea transnistreana in primul an de la liberalizarea vizelor europene. Potrivit viceministrul Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor Valeriu Tarlev, citat de Unimedia, in bugetul de stat pentru anul 2015 a fost preconizata suma de 1,8 milioane de lei moldovenesti (86.000 de euro) pentru eliberarea actelor de identitate, dar suma deja a fost epuizata in primele sase luni.

"Cetatenii din stanga Nistrului beneficiaza gratuit de perfectarea primului pasaport si buletin, aceste cheltuieli fiind acoperite din bugetul de stat. Alocatia din acest an a fost consumata in primele sase luni ale anului datorita interesului cetatenilor din regiune pentru pasapoartele biometrice care le permit sa calatoreasca fara vize in spatiul european", a precizat Tarlev. Prin urmare, locuitorii din stanga Nistrului vor continua sa beneficieze doar de buletine de identitate gratis.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE