Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gyuri Pascu a chemat Salvarea cu două ore înainte de a muri. Medicul i-a dat un diazepam pentru atac de panică

Postat la: 28.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Anchetă după moartea lui Ioan Gyuri Pascu. Potrivit unor informaţii confirmate deja, acesta a chemat ambulanţa cu două ore înainte de a face infarct, dar medicul doar i-a dat o jumătate de fiolă de diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panică şi a plecat.

"Avem o anchetă în desfăşurare pentru că la raportul de gardă de luni dimineaţă s-a relatat cazul unui bărbat de 55 de ani, bărbat care a solicitat iniţial ambulanţă pentru atac de panică. Atac de panică - acesta este motivul pe care soţia îl spune la telefon la ora 03.26. Apel se încadrează ca urgenţă de cod verde şi se trimite maşină de consult. În 11 minute ajunge la solicitare un medic de consultaţii. Bărbatul de 55 de ani îi spune medicului că nu doarme de trei zile din cauza unor dureri articulare, că este diabetic, că face atacuri de panică frecvent şi că se tratează cu Sedativ PC.

I se măsoară tensiunea, una normală, pulsul normal. Nu acuză palpitaţii, durere toracică, niciun fel de simptomatologie cardiacă. Pentru aceste insomnii, medicul îi administrează jumătate de fiolă de Diazepam. Neavând simptomatologie cardiacă, neavând antecedente, nu s-ar fi impus un EKG. Dar trebuie să vedem aici un punct de vedere al medicului. Mâine, în cadrul comisiei, va fi prezentat punctul de vedere al medicului. Apoi se vor trage concluziile anchetei, concluzii pe care le vom face publice, le vom prezenta Ministerului Sănătăţii. Nimeni nu a încercat să ascundă nimic.", a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, medicul Alis Grasu.

Ancheta internă ar trebui să stabilească dacă medicul sosit cu ambulanţa Serviciului Bucureşti-Ilfov, la ora 03.00, a făcut tot ce era necesar pentru diagnosticare şi medicamentaţie corectă. Următorul apel la 112 a fost făcut în jurul orei 05.00, de această dată intervenind pentru resuscitarea lui Ioan Gyuri Pascu un echipaj SMURD.

Actorul şi cântăreţul Ioan Gyuri Pascu, fost membru al trupei Divertis, a murit, luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct. "În jurul orei 5, am primit apelul de urgenţă pentru o persoană inconştientă. S-au deplasat echipajele noastre, au găsit un pacient în stop cardio respirator, imediat au fost demarate procedurile de resuscitare, dar spre ora 6 a fost constatat decesul", a declarat Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti.

Ioan Gyuri Pascu avea 55 de ani şi se retrăsese din viaţa artistică din cauza problemelor de sănătate. Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, la Agnita, a fost muzician şi actor, membru al grupului de umor Divertis. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1982 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues, reggae.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE