Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Hans Klemm, prima reacţie după fotografia cu steagul secuiesc: Am vrut doar să fiu politicos

Postat la: 14.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ambasadorul SUA la Bucureşti a avut o primă reacţie, după ce a fost publicată fotografia în care acesta ţinea steagul secuiesc, alături de oficiali locali maghiari din Covasna. Diplomatul american a precizat că a vrut doar să fie politicos şi a mai punctat că doar steagul României şi al SUA contează pentru el.

Ambasadorul a făcut o scurtă precizare în legătură cu fotografia care îl înfăţişa ţinând steagul secuiesc, în timpul unei vizite în Covasna. Fotografia a fost postată pe Facebook de primarul oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

"Singurele steaguri care contează pentru mine sunt cele ale Americii şi României. Fotografia respectivă a fost făcută într-un context în care doar am vrut să fiu politicos. Parteneriatul strategic româno-american este acum mai puternic ca niciodată", a spus Hans Klemm, potrivit gds.ro

Ambasadorul SUA în România a participat astăzi la Craiova la o întâlnire cu rectorul Universității din Craiova - Cezar Ionuț Spânu și cu studenții beneficiari ai burselor de pregătire oferite de Uzina Ford.

Reamintim că Ministerul de Externe român a discutat cu ambasada SUA la București despre "necesitatea înțelegerii unor sensibilități", după ce emisarul diplomatic american la București s-a pozat cu steagul Ținutului Secuiesc, anunță Realitatea TV.

MAE a subliniat, în legătură cu fotografia diplomatului american, că "asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea înțelegerii și luării în considerare a posibilității existenței unor sensibilități".

"Vizita ambasadorului Hans Klemm în teritoriu se înscrie în atribuțiile curente ale ambasadelor de a se documenta la fața locului cu privire la realitățile din statul de reședință și de a avea un dialog cu autoritățile locale.

Suntem convinși că asemenea vizite generează o reprezentare adecvată a realităților din România în ceea ce privește drepturile de care se bucură persoanele aparținând minorităților naționale și modelul de interculturalitate promovat de România, care corespunde întru totul standardelor în materie.

În ceea ce privește fotografia la care faceți referire, asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea înțelegerii şi luării în considerare a posibilității existenţei unor sensibilități. Am transmis aceste considerente partenerilor noștri americani în cadrul unei discuții cu Ambasada SUA la Bucureşti", a precizat MAE.

Ceva mai devreme, ambasada a oferit la rândul său o explicație.

„Ambasadorul Hans Klemm este Ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie. El călătoreşte periodic prin ţară, întâlnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societăţii româneşti. În calitate de aliat şi partener strategic al României, Statele Unite sprijină şi aplaudă democraţia din România şi eforturile României de a-şi consolida instituţiile democratice prin participarea deplină şi egală a tuturor segmentelor societăţii.", precizează Ambasada SUA pentru Realitatea TV.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a fost surprins într-o fotografie care a născut reacţii pe reţelele de socializare. Diplomatul american, aflat într-o vizită în judeţele Covasna şi Harghita, s-a fotografiat alături de oficiali ai UDMR cu steagul Ţinutului Secuiesc. Autorităţile locale din judeţul Covasna i-au cerut ambasadorului american sprijin pentru comunitatea maghiară. Printre revendicări se număra păstrarea şi afirmarea identităţii naţionale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE