Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iaurturile cu fructe, daunatoare pentru organism. Trebuie evitate pentru ingredientul secret

Postat la: 06.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Iaurturile cu fructe pot fi daunatoare pentru organism daca nu avem o dieta echilibrata. Motivul spun specialistii, concentratia prea mare de zahar si arome de diferite fructe. Un studiu realizat in Romania pe 41 de tipuri de iaurt cu fructe a scos la iveala ca 83,3% contin zahar, iar unele produse nici nu scriu procentul de fruct pe care il contin.

Incredientele de pe eticheta sunt scrise sunt in ordine descrescatoare, ceea ce inseamna ca primul incredient are valoarea cea mai mare, canitatea cea mai mare in produs, ultimul ingredient cantitatea cea mai mica. Din acesta perspectiva se observa ca sunt iaurturi care au coloranti si conservanti care au mai mult zahar adaugat, sunt si produse care nu au conservanti. Studiul Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor realizat pe 41 de iaurturi cu fructe ale unor marci diferite, a scos la iveala ca 83,3% contin zahar si au in continutul lor arome de diferite fructe, iar pe aproximativ 12,19% din cazuri apare simplu sintagma "preparat sau continut de fruct" fara a se specifica si procentul acestuia.

De asemenea, in iaurturi exista trei categorii de zaharuri. In primul rand, cele prezente in mod natural in lapte, apoi in fructele proriu-zise si, bineinteles, zaharul sau siropul de fructoza care este adaugat. Cantitatea totala de zahar pe care o consumam intr-o zi, este acea care ar trebui sa ne puna pe ganduri. Un iaurt cu fructe nu reprezinta neaparat un pericol, dar daca in dieta mai avem si dulciuri sau alte surse de zahar, intr-adevar toate aceste se pot aduna si pot fi daunatoare. Specialistii ne recomanda sa cumparam doar iaurturi care contin intre 15% si 30% calciu si a caror cantitate de zahar nu ar trebui sa depasesca 9 grame. Iaurturile in care zaharul este trecut pe eticheta ca fiind primul sau al doilea ingredient, ar trebui evitate.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE