Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ilie Sârbu a fost ales de Parlament consilier la Curtea de Conturi

Postat la: 16.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, miercuri, numirea lui Ilie Sârbu în funcţia de consilier de conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi.

Astfel, senatorii şi deputaţii au aprobat cu 290 de voturi „pentru" şi 108 „împotrivă" Hotărârea Parlamentului prin care este numit Ilie Sârbu consilier al Curţii de Conturi - vicepreşedinte al Autorităţii de Audit, ca urmare a vacantării funcţiei deţinute de Ioan Anton. Ilie Sârbu este numit în funcţia de consilier de conturi pentru durata rămasă a mandatului de nouă ani început la data de 15 octombrie 2011, potrivit Hotărârii Parlamentului nr. 17/2011. El a fost liderul senatorilor PSD.

"Cu privire la numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi vreau să precizez că eu cred că este totuşi momentul în care domnul Dragnea şi PSD să se gândescă la alt candidat, cred că ar trebui să aibă înţelepciunea să facă o altă propunere şi să vină cu o persoană pregătită şi cu experienţă, asupra căreia să nu planeze suspiciuni, şi am convingerea că înţelege, fără să aduc mai multe argumente, poziţia PNL", a spus acum o săptămână co-președintele PNL Alina Gorghiu.

Ea a adăugat că, dacă PSD nu va face altă propunere, PNL va vota împotriva numirii lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi şi o va contesta la Curtea Constituţională. "Dacă nu va înţelege că la Curtea de Conturi este nevoie de o personaă cu bună reputaţie şi că, în opinia fiecăruia de bun simţ, este că ar exista cel puţin o incompatibilitate morală între calitatea de urmărit penal şi cea de membru al Curţii de Conturi, atunci îi informez pe cei de la PSD că vom vota împotriva acestei numiri şi o vom contesta la CCR, dacă până la urmă se va face", a mai spus Alina Gorghiu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE