Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Impozit mărit cu până la 500% pentru hotelurile lăsate în paragină

Postat la: 08.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Legea Codului fiscal reexaminata la cererea presedintelui Klaus Iohannis si si aprobata recent de catre Parlament da o grea lovitura proprietarilor de hoteluri lasate in paragina, dar si celor care detin terenuri si cladiri neingrijite.

Totodata, Noul Cod fiscal aduce si o veste buna pentru cei care presteaza servicii turistice cu caracter sezonier pe o durata de cel mult sase luni in curdul unui an calendaristic.

Primăriile au liber la majorarea impozitelor pentru terenurile şi clădirile neîngrijite

Astfel, potrivit prevederilor din noul Cod fiscal, „Consiliul local poate majora impozitul pe cladiri si terenuri cu pana la 500% pentru cladirile si terenurile neingrijite situate in intravilan". Criteriile de incadrare in categoria cladirlor si terenruilor neingrijite se stabilesc prin hotarare de Consiliu Local conform elementelor de indentificare potrivit nomenclaturii stradale.

Totodata, Consiliul Local stabileste prin hotarare cu caracter individual majorarea impozitului cu pana la 500% pentru terenurile si cladirile neingrijite. Practic, prin aceasta prevedere, primariile, in special cele de pe litoral si din statiunile balneare, pot obliga proprietarii de structuri de primire turistica lasate in paragina sa-si refaca cladirile ca astfel risca sa plateasca impozite foarte mari.

Impozit redus cu 50% pentru hotelurile de pe Litoral deschise cel mult şase luni pe an

Noul Cod fiscal are si o prevedere care stimuleaza hotelirii sa prelungeasca sezonul estival. Astfel, „impozitul pe terenurile aflate in proprietatea persoanelor fizice si juridice care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice cu caracter sezonier, pe o durata de cel mult sase luni in cursul unui an calendaristic, se reduce cu 50%".

Reducerea se aplica „in anul urmator celui in care este indeplinita aceasta conditie". Practic, prin aceasta modificare legislativa hotelierii de pe litoral sunt stimulati sa prelungeasca sezonul estival si in acest mod vor plati un impozit mai redus pe trenurile pe care se afla structurile de primire turistica omologate si clasificate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE