Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












In prag de RAZBOI. Unitatea de integrare a fortelor NATO din Bucuresti a fost activata

Postat la: 03.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a participat, joi, la ceremonia de activare a Unitatii de integrare a fortelor NATO din Bucuresti, evenimente similare avand loc concomitent in alte cinci tari aliate din flancul estic, acesta declarand ca evenimentul este, pentru Romania, "un moment istoric".

"Acest eveniment are o semnificatie strategica aparte pentru noi, pentru Romania, transmitand un semnal puternic de reasigurare si solidaritate aliata in actualul context complex de securitate. (...) Este un eveniment deosebit, nu as folosi cuvinte mari, dar este un eveniment istoric. Unitatea de integrare a fortelor este prima structura NATO care va functiona in Romania la 11 ani de la primirea Romaniei in NATO", a spus Dusa, scrie Mediafax.

"Este un exemplu concret si elocvent al angajamentului Aliantei fata de apararea membrilor sai. (...) Putem afirma astazi ca aceste structuri, incepand de la 1 septembrie, sunt activate si vor fi complet operationale pana in anul 2016", a adaugat Mircea Dusa. La eveniment au participat, din partea NATO, ambasadorul Sorin Ducaru, asistentul secretarului general al Aliantei si reprezentantul sau la ceremonie, precum si generalul locotenent Christopher Harper, directorul general al Statului Major International al NATO.

Ducaru a precizat ca aceste unitati regionale de comanda, infiintate in Romania, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania si Polonia, nu reprezinta baze militare, ci "unitati de comanda", care vor ajuta Alianta la pregatirea unor reactii la orice fel de agresiune sau situatii care afecteaza securitatea aliatilor. "Aceste Unitati de integrare a Fortelor vor facilita desfasurarea rapida a fortelor aliate in regiune, ori de cate ori este necesar, vor sustine planificarea apararii colective si vor reprezenta un element de sprijin pentru continuarea instructiei si a exercitiilor militare", a spus Ducaru.

Asistentul secretarului general al Aliantei a atras atentia asupra contextului de securitate dificil in care au fost operationalizate aceste centre. "Aceste masuri ale Aliantei vin intr-un context geostrategic dificil, jalonat de actiunile militare al Federatiei Ruse, care au violat cadrul legal international si pacea in Europa, precum si de provocarile din vecinatatea sudica a NATO. In acest fel, vorbim in prezent de un mediu de securitate modificat la frontierele Aliantei", a spus Ducaru.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE