Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Inchisoare de la 1 până la 3 ani pentru ofensă la adresa însemnelor României

Postat la: 20.04.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Senatul a adoptat tacit propunerea legislativă de modificare a Codului Penal în sensul introducerii pedepsei cu închisoarea de la 1 până la 3 ani pentru ofensă la adresa însemnelor României, actul normativ reglementând şi "defăimarea" emblemelor sau semnelor folosite de autorităţi.

Potrivit proiectului de completare a Legii nr.286/2009 privind Codul Penal, este introdus un nou articol care defineşte "dispreţul" pentru însemnele României. Ofensa adusă însemnelor naţionale este definită ca "fapta săvârşită în public prin care se exprimă dispreţ pentru însemnele României" şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 3 ani, se mai precizează în proiect. De asemenea, "fapta săvârşită în public prin care se exprimă dispreţ pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autorităţile se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani". Termenul de adoptare s-a împlinit pe 12 aprilie, în condiţiile în care proiectul nu a mai ajuns la votul final. Camera Deputaţilor este forul decizional.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE