Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












INCREDIBIL: Binomul SRI-DNA lovește din nou. Trei foști ofițeri SRI călcați de mascați, pentru că au formulat plângere penală împotriva generalului Coldea

Postat la: 27.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În această dimineață, procurorii DNA, însoțiți de mascați ai Jandarmeriei Române, au decins la domiciliile a trei foști ofițeri expulzați din sistem, pentru că și-au permis să depună plângere penală împotriva adjunctului SRI, Florian Coldea.

Această vendetă este acoperită sub pretextul că respectivii ar fi avut convorbiri telefonice cu ofițerul Emanuel Saghel, fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și Constantin Ispas, fost adjunct al Poliției Județene Prahova, actualmente acuzați pentru corupție. Ofițerilor rezerviști, col. Florian Gulianu (fost procuror șef, apoi șef al sectorului „C" - economic din SRI Prahova, șef al Brigăzii Antiterorism, ulterior angajat o vreme al Poliției Locale), mr. Daniel Florea (a cărui soție este și în prezent ofițer în SRI) și cpt. Peter Sever, ultimii angajați în Poliția Locală Ploiești, s-au trezit cu ușile sparte cu berbecul, fără ca măcar să aibă vreo calitate de inculpați, tăinuitori, martori, suspecți ori complici în vreun dosar penal. Pentru că ordinele SRI către DNA nu se discută, ci se execută, nu-i așa?

Niciun român nu se mai află în siguranță în propria-i casă

Pentru acoperire, procurorii DNA au beneficiat de acordul scris al unui judecător ploieștean, care a avizat favorabil cele trei percheziții domiciliare în forță. Magistrat (căruia deocamdată nu-i cunoaștem identitatea) în legătură cu atitudinea căruia Consiliul Superior al Magistraturii și Inspecția judiciară vor trebui să se pronunțe cât de curând, privitor la legalitatea măsurii deplasate și total absurde luate, de vreme ce respectivii n-au nicio calitate în dosarele celor doi suspecți amintiți mai devreme. Că dacă se va întâmpla altminteri, precedentul este înfiorător. Și denotă că niciun român din această țară nu se mai află în siguranță, protejat de Justiția română, fiind oricând expus abuzurilor și exceselor serviciilor secrete și procurorilor de orice fel, exact ca în perioada de tristă amintirea a comuniștilor.

Lăsând la o parte acuzațiile care le-au fost aduse ofițerilor Saghel și Ispas, se pune întrebarea cum este posibil ca unele persoane, care n-au nicio legătură cu presupusele fapte pentru care cei doi sunt suspectați, să se trezească cu ușile sparte de mascați în toiul dimineții? Abordare ce se aseamănă ca picătura de apă cu metodele Securității comuniste din anii de tristă amintire.

SRI = Securitatea comunistă

Așa cum ZiuaNews a dezvăluit deja, în primele luni ale anului trecut, cei trei ofițeri rezerviști ai SRI, col. Gulianu, mr. Florea și cpt. Sever au depus o plângere penală împotriva adjunctului SRI, Mihai Florian Coldea și col. Marin Constantin, șeful SRI Dâmbovița (mutat din Prahova ca să i se piardă urma), pe motiv că acesta ar fi fost securist cu vechi state de plată, iar interimarul Coldea l-a acoperit cu bună știință. Subiect asupra căruia nici Președinția României, nici CSM și nici conducerea SRI n-au avut niciun comentariu până în prezent, deși au fost sesizate expres, inclusiv prin intermediul mass-media. La ora actuală, cum respectiva plângere a adus un deranj evident conducerii SRI - conduse de omul de paie penelist Eduard Hellvig -, procurorii DNA au descins la locuințele celor trei ne-suspecți, ne-inculpați, ne-tăinuitori, ne-martori și ne-complici, doar la intimidare, ca să le închidă gura.

Din păcate, nu este pentru prima dată când SRI recurge la asemenea metode staliniste față de cei care și-au permis să dea în vileag mizeria din acest serviciu secret, constituit pe structura fostei Securități comuniste. Serviciu ce-a subordonat - după multe opinii - inclusiv DNA și alte structuri ale statului, care ar trebui desființat și reabilitat pe cu totul alte principii și cu alți oameni, indiferent cât de eficient a fost SRI ori nu din 1990 încoace. Ca prea mulți teroriști n-a prea prins, în schimb a fost amestecat în tot felul de scandaluri, fără legătură cu domeniul său de activitate.

Dan Coste

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE