Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Incredibil:Vameşii chinezi au confiscat carne congelată veche de 40 de ani!

Postat la: 27.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Publicaţia China Daily a anunţat, recent, în editia electronică ca vameşii chinezi au confiscat carne congelată de contrabandă în valoare de aproximativ trei miliarde de yuani (430 de milioane de euro) şi, în unele cazuri, veche de 40 de ani sau în putrefacţie, Vameşii au confiscat peste 100.000 de tone de carne congelată, inclusiv aripi de pui, carne de vită şi porc, a anunţat Administraţia Generală a Vămilor.

Operaţiunea s-a desfăşurat în iunie în 14 provincii şi regiuni. În provincia Hunan, la 1 iunie, au fost destructurate două bande cu 20 de membri şi au fost confiscate 800 de tone de produse în valoare de peste zece milioane de yuani. Acesta este cel mai mare caz de contrabandă cu produse din carne congelată din istoria provinciei. Potrivit lui Yang Bo, director adjunct la Biroul de combatere a contrabandei din cadrul Administraţiei Vămilor din Changsha, carnea de contrabandă nu este verificată şi poate provoca boli grave în cazul în care este ingerată, aceasta conţinând bacterii şi virusuri precum cele care provoacă gripa aviară sau boala gură-mână-picior. Yang a declarat că o altă problemă a cărnii de contrabandă este că aceasta este în cea mai mare parte expirată. Ofiţerii de la Administraţia Vămilor din regiunea autonomă Guangxi Zhuang au descoperit că o parte din carnea congelată confiscată este mult mai veche decât sugerează data expirării, în unele cazuri fiind veche de 40 de ani. Experţii susţin că atât timp cât carnea nu prezintă semne de dezgheţare, consumatorii nu pot face distincţie între carnea proaspătă şi cea veche de câteva decenii.

Când carnea de contrabandă este ţinută în condiţii proaste sau dezgheţată în mod repetat sau chiar recongelată după ce s-a alterat, ameninţarea pe care o reprezintă este foarte gravă. Vameşii din Changsha susţin că profiturile mari au condus deja la crearea unui lanţ alimentar vast. Contrabandiştii cumpără în general carne la preţuri foarte mici din alte ţări, apoi o livrează în Hong Kong în containere frigorifice. Produsele sunt mutate apoi pe continent prin Vietnam, contrabandiştii angajând localnici din zonele de graniţă pentru a transfera produsele în oraşele chineze de la graniţă, apoi în Changsha, după care sunt distribuite în întreaga ţară. "Pentru a face economii, contrabandiştii folosesc deseori vehicule obişnuite în locul celor frigorifice. Astfel, carnea se decongelează de mai multe ori înainte de a ajunge la consumatori", a declarat Yang. Experţii cer înfiinţarea unei reţele naţionale de supraveghere şi intensificarea controalelor în regiunile de graniţă pentru a împiedica intrarea în China a acestor produse.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE