Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Institutul Cantacuzino va relua productia de vaccin antigripal

Postat la: 01.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Institutul Cantacuzino va relua productia de vaccin antigripal, iar primele doze ar urma sa fie gata in sezonul 2016-2017, potrivit anuntului facut de ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu. Institutia va primi in acest sens suma de 10 milioane de euro, suma care ar trebui sa ajunga pentru plata datoriilor catre furnizori si a salariilor pana la finalul anului, pentru cei 435 de angajati.

Repornirea productiei va avea loc anul viitor, fara sa mai fie nevoie de reacreditare in acest sens. Banii alocati de guvern vor intra in conturile institutiei in aproximativ patru saptamani. Saptamana trecuta, Institutul Cantacuzino, aflat in pragul falimentului, a devenit institutie de interes strategic national. Structura se va numi „Institutul National de Cercetare" si va functiona cu personalul si patrimoniul existent, prevede ordonanta de urgenta aprobata de Guvern.

In ultima perioada, angajatii institutului au primit salariul minim pe economie. Din acest motiv, 10 cercetatori au demisionat in ultima luna. Acum, conducerea spera ca salariile vor reveni la normal. Problemele Institutului Cantacuzino au inceput in 2010, dupa ce Agentia Nationala a Medicamentului a retras autorizatia de punere pe piata a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE