Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iohannis cu Xi Jinping: "România este interesată de Noul Drum al Mătăsii"

Postat la: 27.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit sâmbătă cu omologul său din Republica Populară Chineză, Xi Jinping, context în care a fost exprimat interesul României pentru Noul Drum al Mătăsii.

Potrivit Administrației Prezidențiale, cei doi demnitari au salutat evoluția și substanța relațiilor româno-chineze, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul mai larg al raporturilor Uniunea Europeană-China și pe plan internațional. Pe plan bilateral, discuțiile au vizat aprofundarea cooperării economice și investiționale dintre România și Republica Populară Chineză.

"Principalele sectoare vizate pentru derularea unor proiecte de anvergură sunt energia, infrastructura și turismul. Cu ocazia întrevederii, a fost exprimat interesul României pentru proiectul Noului Drum al Mătăsii", arată Administrația Prezidențială. De asemenea, cei doi oficiali și-au exprimat interesul pentru intensificarea colaborării în cadrul ONU. Întâlnirea dintre cei doi demnitari a avut loc în marja participării la reuniunea "Global Leaders' Meeting on Gender Equality and Women's Empowerment". Președintele Iohannis efectuează începând de miercuri o vizită oficială în SUA.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE