Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iohannis, despre „obrăznicia politică" a lui Tăriceanu

Postat la: 28.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La şedința CSAT de ieri, SRI a fost reprezentat de adjunctul directorului Serviciului, Cristian Bizadea. Directorul SRI, Eduard Hellvig şi prim adjunctul Serviciului, Florian Coldea, se află într-o vizită de lucru pentru îndeplinirea unei misiuni.

În CSAT a fost luată decizia formării unui grup de lucru care să elaboreze o strategie pe termen mediu şi lung pe tema relației cu Moldova care va trata inclusiv unirea dintre cele două țări. Printre anunțurile importante de după ședință, Klaus Iohannis i-a răspuns și președintelui Senatului

Îmbunătățirea relației cu Republica Moldova a fost pe ordinea de zi a ședinței CSAT de ieri. „Credem că este nevoie de o implicare mult mai profundă în relațiile economice dintre România şi Moldova şi de implicarea noastră în construcția şi întărirea instituțiilor democratice. Acestea vor fi prevăzute în strategia pe care o vom avea pregătită pentru sfârşitul acestui an", a anunțat la finalul ședinței, Klaus Iohannis.

Se va constitui un grup de lucru în cel mai scurt timp, cu reprezentanți ai MAE, SRI, SIE şi ai Administrației Prezidențiale. Iohannis a subliniat că în şedința CSAT a fost atrasă atenția că trebuie făcută deosebirea între abordarea foarte serioasă a relației dintre România şi Republica Moldova şi „abordări populiste electoraliste", având în vedere că urmează alegeri parlamentare în România şi alegeri prezidențiale în Moldova.

Întrebat dacă discuția despre o eventuală unire se încadrează în zona populistă, Klaus Iohannis a răspuns: „Discuția despre o eventuală unire se va trata în strategia pe care o vom discuta în CSAT la sfârşitul anului", a spus Iohannis.

Șeful statului a mai anunțat că Brigada 2 Infanterie „Rovine", cu sediul la Craiova, va prelua rolul de Brigadă multinațională. Totodată, Klaus Iohannis a mai spus că proiectul de lege privind securitatea cibernetică, aflat în lucru la Guvern, va fi finalizat la sfârşitul acestui an. Tot în CSAT, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a prezentat o informare cu privire la sistemul de sănătate publică şi starea de sănătate a cetățenilor, preşedintele subliniind că în acest domeniu s-au făcut progrese notabile.

Iohannis i-a răspuns și preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care a susținut ieri că Alina Gorghiu vrea să asigure, cu sprijinul şefului statului prezența liberalilor la guvernare indiferent dacă pierde alegerile.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE