Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iohannis nu mai vrea sa dea împrumutul e 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova

Postat la: 10.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis ieri spre reexaminare Par lamentului legea privind acordarea asistenţei financiare rambursabile pentru Republica Moldova, argumentând că aceasta nu este oportună deoarece la Chişinău nu există certitudinea continuării procesului de reforme şi respectării angajamentelor pentru implementarea Acordului de asociere cu UE.

„A fost singurul instrument juridic avut la dispoziție pentru ca împrumutul de 150 de milioane de euro să fie reportat până după clarificarea evoluțiilor de la Chișinău. În funcție de aceste evoluții, legea se poate întoarce oricând la promulgare. România rămâne în continuare același susținător al Republicii Moldova în parcursul său pro-european", a explicat Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

Pe 13 octombrie, Parlamentul a ratificat acordul prin care România oferă Moldovei un ajutor financiar, după ce acesta fusese agreat de foștii premieri Victor Ponta, respectiv Valeriu Streleț. Cu acea ocazie, Streleț a venit la București, unde s-a întâlnit cu Iohannis. „I-am transmis Primministrului Valeriu Streleț, că autoritățile de la Chișinău se pot baza oricând pe România, ajutorul nostru întrunind un larg consens atât la nivelul politic, cât și al societății românești", spunea atunci Iohannis.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE