Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Irlanda este cea mai primitoare ţară pentru refugiaţii sirieni, potrivit unui sondaj

Postat la: 16.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Irlandezii au fost evaluaţi drept cei mai primitori cetăţeni europeni în faţa sosirii refugiaţilor sirieni, conform unui sondaj efectuat de Comitetul Internaţional pentru Salvare (CIS), preluat de site-ul irlandez The Journal.

În cadrul studiului au participat 12 state membre ale Uniunii Europene.

Studiul a fost publicat vineri şi demonstrează cum nouă din zece respondenţi irlandezi (87%) au exprimat un oarecare grad de compasiune în faţa sosirii în Irlanda a refugiaţilor sirieni.

Irlanda a fost urmată de Spania cu 87 %, Germania-84% şi Portugalia-84%.

Directorul executiv CIS, David Miliband, susţine astfel că rezultatele studiului relevă faptul că majoritatea europenilor nu "s-au dezumanizat".

Potrivit acestuia, studiul reprezintă "o solicitare clară pentru Guvern de a combina competenţele cu compasiunea în faţa crizei refugieţilor".

Sondajul arată că 39% dintre cetăţenii irlandezi şi-au exprimat îngrijorarea punând presiune asupra sistemului de asistenţă socială al statului, în timp ce 36 % se teme că refugiaţii vor pune presiune asupra serviciilor publice precum educaţie, sistemul de sănătate sau al locuinţelor.

Peste un sfert (27%) din populaţia irlandeză chestionată a afirmat că cheltuielile în privinţa îngrijirii refugiaţilor care fug din calea conflictului sirian ar impune cheltuieli mult prea mari din partea Guvernului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE