Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iulian Tănase, propunerea PNL pentru conducerea ICR

Postat la: 28.04.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În timp ce Radu Boroianu este în negocieri pentru preluarea conducerii Institutului Cultural Român, PNL a transmis un comunicat de presă în care anunță că propunerea lor pentru postul rămas liber după demisia lui Lilian Zamfiroiu este Iulian Tănase.

Grupul PNL din Senatul României transmite că propunerea lor pentru conducerea Institutului Cultural Român este Iulian Tănase pe care îl decreiu ca "un valoros om de cultură, cu o vastă experiență în publicistică și mass-media. Susținerea dl. Iulian Tănase reprezintă dorința PNL ca România să fie reprezentată de profesioniști autentici".

"Considerăm că numirea domniei sale trebuie susținută de toate formațiunile politice din Senat, deoarece nominalizarea arată o stare de normalitate pentru o instituție fanion a diplomației culturale românești. Suntem convinși de faptul că toți actorii politici își doresc ca România să oglindească în afara granițelor sale adevărata valoare a unui popor extrem de bogat din punct de vedere cultural.

Cultura română nu trebuie să reprezinte un interes politic de moment, ea trebuie să dovedească performața în cinematografie, teatru, literatură, pictură etc. prin prezența artiștilor români la cele mai prestigioase evenimente culturale din lume. Este momentul ca și cultura română să fie cunoscută la justa ei valoare la nivel mondial și să demonstreze că lipsa de continuitate în conducerea ICR nu are nicio legătură cu inestimabila ei calitate", se arată într-un comunicat al PNL.

Reamintim că Radu Boroianu este principalul nume vehiculat pentru a prelua conducerea Institutului Cultural Român după ce Lilian Zamfiroiu a demisionat din această funcție. Boroianu a confirmat că se poartă negocieri, dar nu a dorit să dea declarații.

Radu Boroianu, vicepreşedinte al Partidului Liberal Reformator, a confirmat, luni, pentru Mediafax că se află în negocieri pentru preluarea şefiei Institutului Cultural Român (ICR), subliniind că lucrurile nu sunt sigure

"Mi-ar plăcea să pot face declaraţii atunci când lucrurile sunt sigure, deocamdată, ele sunt la nivelul la care îl vedeţi dumneavoastră şi nu îmi face plăcere să spun nici albă, nici neagră", a declarat Radu Boroianu.

Lilian Zamfiroiu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR), aceasta fiind înregistrată vineri la cabinetul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

"Prin urmare, consider că misiunea pe care mi-a încredinţat-o Senatul României la 25 iunie 2013 poate sa ia sfârşit acum, eu urmând a mă întoarce la cariera diplomatică şi fiind pregătit să fac faţă unor noi provocări profesionale", se arată în cererea de demisie a lui Lilian Zamfiroiu

Iulian Tănase s-a născut la 3 septembrie 1973, la Moinești, jud. Bacău. Cunoscut scriitor, fost redactor și realizator de programe în cadrul unor prestigioase instituții media din România, a publicat texte în diverse reviste și antologii din România, Germania, Marea Britanie, SUA, Slovenia, Cehia etc. A primit premiul Hubert Burda pentru tineri poeți din Europa de Est și premiul pentru proză din cadrul Festivalului de Literatură de la Graz.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE