Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Klaus Iohannis l-a decorat pe Lordului Quentin Davies of Stamford cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Comandor

Postat la: 11.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comunicat de Presă. La 09 iunie 2014, în cadrul unei ceremonii organizate în spaţiile de protocol ale Ambasadei României la Londra, Ambasadorul Ion Jinga a înmânat Lordului Davies of Stamford, preşedintele Grupului Parlamentar pentru România din cadrul Parlamentului britanic, decoraţia Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Comandor.

Distincţia i-a fost acordată oficialului britanic de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, la propunerea ambasadorului României, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia personală pe care Lordul Davis a avut-o la susţinerea şi promovarea relaţiilor bilaterale între România şi Regatul Unit.

În intervalul 2010-2015 în care Lordul Davies a condus Grupul Parlamentar pentru România, cooperarea parlamentară bilaterală între cele două ţări s-a consolidat prin numeroase vizite şi întâlniri între reprezentanţii celor două parlamente, inclusiv în cadrul unor evenimente internaţionale. Lordul Davies a fost, de asemenea, o voce puternică în apărarea imaginii românilor din Marea Britanie în perioada campaniei anti-imigraţie dusă de o parte a presei din Regat şi unii politicieni, în 2012-2014. La eveniment au participat membri ai Camerei Lorzilor şi Camerei Comunelor, colaboratori ai Lordului Davies şi diplomaţi.

Adresându-se celor prezenţi, ambasadorul Ion Jinga a arătat că: "Lordul Davies este un prieten al României, o personalitate cu o vastă experienţă politică şi diplomatică pe care a folosit-o pentru a promova relaţiile ţării sale cu România. Lordul Davies a înţeles foarte bine esenţa parteneriatului strategic dintre România şi Marea Britanie şi a pus diplomaţia parlamentară în slujba acestui parteneriat. În timpul campaniei media negative la adresa românilor, când accentele anti-româneşti din presa britanică riscau să afecteze dialogul politic şi economic dintre cele două ţări, Lordul Davies a reprezentat o voce constantă şi puternică în spaţiul public, vorbind în favoarea României".

La rândul său, Lordul Davies a mulţumit pentru onoarea care i s-a făcut şi a rugat să se transmită gratitudinea sa Preşedintelui României, arătând că este profund marcat şi mândru de primirea acestui distincţii. Vorbind despre România, Lordul Davies a spus: "România este o ţară pe care o iubesc şi o admir. O admir pentru că a reuşit întotdeauna să iasă cu bine din cele mai dificile situaţii şi pentru că a evoluat foarte bine în ceea ce priveşte guvernarea. România este o ţară extrem de atractivă şi frumoasă, cu oameni minunaţi." Lordul Davies a mulţumit ambasadorului Ion Jinga şi l-a felicitat „pentru activitatea remarcabilă desfăşurată în cei şapte ani ca ambasador al României la Londra şi pentru felul admirabil în care a reuşit să gestioneze campania anti-românească din presa tabloidă britanică."

După intonarea Imnului de Stat al României şi citirea decretului prezidenţial, ambasadorul României a înmânat Lordului Davies Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Comandor, ca recunoaştere a contribuţiei acestuia la sprijinirea şi promovarea relaţiilor economice şi politice bilaterale între Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi România şi pentru promovarea unei imagini corecte a României în Regatul Unit.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE