Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












La Eroilor se surpă pământul deasupra statiei de metrou. 40 de locitori din zona, evacuati. Sedinta de urgenta la Primărie

Postat la: 13.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un incident foarte periculos s-a produs în centrul Bucureștiului, în apropiere de Universitatea de Medicină. Din cauza săpăturilor la magistrala nouă de metrou, o porțiune a carosabilului s-a prăbușit. Autoritățile au fost nevoite să închidă traficul pe Bulevardul Eroilor și pe Bulevardul Eroii Sanitari, sâmbătă (12 decembrie).

Primarul general interimar al Capitalei a convocat un comandament de urgență pentru că există pericolul prăbușirii terenului în zonă. Mai multe echipe ISU, de la Inspectoratul de Stat în Construcție și echipaje de Poliție au fost mobilizate în zonă, potrivit Digi24. Ministerul Transporturilor a explicat ce s-a întâmplat în zona Eroilor, într-un comunicat de presă:

„Ca urmare a străpungerii planificate a peretelui de beton armat al incintei stației de metrou Eroilor în zona intersecției dintre axul 1 si linia 2 pentru intrarea în statie a utilajului TBM, s-au produs infiltrații cu antrenare de material solid pe conturul utilajului. Fenomenul s-a declanșat în data de 11 decembrie 2015, la ora 15.30, generând tasări sub placa carosabilă. Imediat, constructorul a umplut golurile apărute sub carosabil cu circa 70 mc de beton. Fenomenul de tasare a continuat și astăzi, drept pentru care au fost luate mai multe măsuri pentru stabilizarea zonei din subteran. După turnarea unei cantități suplimentare de beton (circa 120mc), s-au executat lucrări de stopare a infiltraților prin etanșarea bazei utilajului. Specialiști din cadrul Metrorex, precum și constructorul monitorizează 24 din 24 de ore, prin măsurători specifice evoluția tasărilor. Constructorul susține că tendința tasărilor este spre stagnare, dar ca măsură asiguratorie, zona va fi în continuare monitorizată".

40 de locatari au fost evacuați din două clădiri unde exista un risc real de prăbușire. Administrație locală le-a pus la dispoziție camere într-un hotel din București.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE