Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Lady Di stia ca va muri intr-un accident de masina!

Postat la: 27.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Disparitia fulgeratoare a "Printesei inimilor", Lady Diana, in accidentul teribil petrecut pe 31 august 1997, ramane una din cele mai misterioase morti din istoria recenta. Aproape nimeni nu pare sa creada ca soferul limuzinei era beat, iar multa lume continua sa-i arate cu degetul pe agentii serviciilor secrete si pe membrii familiei regale ca principali vinovati.

O scrisoare lasata de Diana le da apa la moara celor care cred ca printesa a fost ucisa la comanda. Prima sotie a lui Charles, printul mosternitor al Marii Britanii s-a prapadit subit, pe 31 august 1997, intr-un pasaj din Paris, pe cand traversa orasul intr-o limuzina, alaturi de iubitul ei de pe atunci, miliardarul de origine araba Dodi Al Fayed. Ancheta oficiala a aratat ca viteza excesiva, precum si faptul ca soferul era in stare de ebrietate au fost cauzele dezastrului. Ipotezele privind o conspiratie a Casei Regale britanice, care voia sa scape de Lady Diana, au curs insa ani la rand.

In timp ce se deplasau prin oras, Diana si Dodi erau urmariti indeaproape de paparazzi pe motociclete. In Place de la Concorde, Henri Paul - body- guardul lui Al Fayed, care a preluat, la cererea miliardarului, locul celui ce trebuia sa conduca de fapt - a apasat pedala de acceleratie pentru a scapa de presa. Cand au ajuns la un tunel ce trecea pe sub Pont de l'Alma, soferul conducea cu 200 km/h, desi in zona viteza era restrictionata la 50 km/h. Paul a pierdut controlul masinii in momentul in care au intrat in tunel, iar Mercedesul a ricosat in- tr-un zid si s-a zdrobit efectiv de pilonii ce sustineau partea superioara a tunelului.

La ora 3 dimineata, s-a constatat decesul Dianei, iar intreaga lume a ramas socata de disparitia "Printesei inimilor". Si la ora actuala, la aproape 18 ani de la moartea ei tragica, e deschisa ancheta cu privire la accident, potrivit efemeride.ro. Asta, din pricina unei scrisori lasate de Diana unui prieten apropiat, in care printesa spunea ca e la curent cu faptul ca dusmanii ei pun la cale un accident in care sa-si piarda viata, undeva in afara Angliei. In epistola care nu a fost niciodata facuta publica Diana ii numea direct pe Charles si pe Camilla drept "creierele" acelui atentat.

Dupa accident, detaliile despre viata plina de nefericire a celei ce trebuia sa-l insoteasca pe Charles pe tronul regatului au iesit, pe rand, la iveala. Biografa regala Sarah Bradford a spus: "Singura vindecare pentru suferinta ei (a Dianei - n.r.) ar fi fost dragostea printului de Wales, pe care si-a dorit-o cu atat de multa pasiune, dar care i-a fost mereu negata. El a fost cel care a refuzat-o; modul in care el a discreditat-o in mod constant a dus-o la disperare". Diana insasi a declarat, la un moment dat, dupa despartirea de Charles: "Sotul meu ma facea sa simt ca nu eram la inaltimea asteptarilor si de fiecare data cand simteam ca prind putin curaj, el ma descuraja din nou".

Jurnalistii britanici, dar si apropiati ai familiei Spencer, din care facea parte Lady Diana, au dezvaluit ca aceasta s-a luptat cu bulimia din adolescenta pana la finalul vietii. Surprinzator, desi pasiunea dintre ei disparuse, printul Charles era mereu langa printesa atunci cand se simtea rau si-i punea la dispozitie cei mai buni medici. Conform acestora, Diana suferea si de o tulburare psihica, fapt ce-i provoca schimbari bruste de comportament. Iar ea refuza mereu medicatia, de teama ca Charles vrea sa o omoare... Din pacate, la crizele sale asisteau adesea si cei doi fii, printii William si Harry, care, potrivit martorilor, sufereau enorm ca parintii lor erau mai mereu la un pas sa se bata.

Desi adorata in intreaga lume, Lady Di nu era aceeasi acasa. Nesigura pe ea, printesa i-a alungat pe toti cei care o iubeau sincer din motive halucinante. "Intr-o dimineata, bona printului William a fost concediata in suturi pentru ca Diana nu mai suporta sa vada ca in loc sa vina sa o pupe pe ea dis-de-dimineata, fiul ei cel mare alerga in-tr-un suflet in camera bonei. I-a frant inima lui Will cand i-a spus ca nu va mai fi ingrijit de acea femeie", a povestit un apropiat al Casei Regale. Si a continuat sa faca asta cu toate bonele de care baietii se atasau. Cu trecerea anilor, Diana l-a indepartat pe Charles, care si-a gasit rapid alinarea in actuala sotie, Camilla Parker Bowles. Iar "printesa inimilor" spunea mereu, fara sa se ascunda, ca intotdeauna a existat o a treia persoana inclusa in mariajul ei.

Crizele de isterie si tentativele de suicid au aparut la numai sase luni dupa nunta fastuoasa din 29 iulie 1981. Recunoscute de insasi Diana au fost sase: "Am incercat de mai multe ori sa o termin cu viata. M-am aruncat pe scari, m-am taiat cu un briceag pe piept si pe coapse, mi-am taiat incheieturile de la maini, m-am izbit de un dulap de sticla, m-am taiat cu cioburi, am luat pastile", a marturisit ea.

Fara a avea o confirmare, britanicii stiau ca mariajul cuplului princiar nu mergea deloc bine. Zvonurile ca Charles a abandonat-o pe Diana pentru mult mai inatractiva Camilla au ajuns la public, iar printesa detesta sa fie compatimita si cauta adesea confruntari cu rivala ei. "Nu ma considera o proasta. Stiu ca mi-ai luat sotul. Imi vreau sotul inapoi!", ar fi urlat Diana la Camilla, in timpul unei petreceri de la palat. Mai mult, Diana obisnuia sa inregistreze conversatiile cu "amanta regala" - cum era poreclita Camilla de stafful de la Buckingham. "Imi pare rau ca-ti stau in cale. Toti barbatii din lume iti cad la picioare si se indragostesc de tine, ai doi copii superbi, ce vrei mai mult de atat?", i-ar fi replicat Parker Bowles, intr-o noapte tarzie.

Dupa aceasta conversatie, Diana ar fi cautat razbunare. Ea a aflat unde isi petrecea timpul liber rivala ei, la o vila izolata, si ar fi sunat-o intr-o noapte, spunandu-i: "Esti singura acolo. Stiu asta sigur. Am trimis o echipa de asasini dupa tine. Ia priveste pe geam. Ii vezi? Te asteapta sa apari la fereastra sau sa iesi din casa. Pana aici ti-a fost". Camilla ar fi facut un atac de panica si i-ar fi cerut ajutorul printului Charles, care a ordonat scoaterea ei din vila. Astfel de confruntari si amenintari ar mai fi avut loc, de-a lungul timpului, intre cele doua, fara ca altcineva in afara de printul Charles - de exemplu, regina Elisabeta - sa intervina.

Daca in timpul mariajului, problemele Dianei erau tinute ascunse de ochii lumii, dupa divortul acesteia de Charles, familia regala si-a pierdut controlul asupra printesei, iar comportamentul ei a scandalizat-o pe regina. Doi biografi ai Casei Regale au facut, de-a lungul timpului, comentarii care au starnit valva in toata lumea. "Moartea a fost cea mai buna varianta pentru salvarea reputatiei Dianei. Viata ei se schimbase radical, barbatii din viata ei o trageau in jos si ii stricau imaginea", au spus acestia, referindu-se mai ales la relatiile amoroase ale Dianei cu barbati de origine africana sau araba. Prietenii Dianei au dezvaluit ca marea dragostea a acesteia a fost chirurgul pakistanez Hasnat Khan, acum in varsta de 56 de ani, de care s-a despartit cu doar o luna inainte de accidentul care i-a curmat viata: "Lady Di se referea la el cu apelativul Mr. Wonderful. Era barbatul ideal pentru ea, o respecta si o iubea".

Pe de alta parte, tatal lui Dodi Al Fayed, Mohammed, proprietarul magazinului de lux Harrods din Londra, sustine ca fiul sau ar fi fost marea iubire a Dianei si ca el ar fi fost tinta atentatului. Un inamic declarat al autoritatilor britanice, miliardarul Mohamed Al Fayed a sustinut permanent ca Dodi a fost ucis de serviciile secrete britanice, in cadrul unui plan conspirativ urzit de familia regala, care dorea astfel sa impiedice cu orice pret casatoria unui musulman cu mama unui viitor rege al Angliei. Al Fayed a lansat si versiunea potrivit careia Diana era insarcinata cand a murit, provocand deschiderea unei noi anchete in acest caz, la 10 ani de la producerea accidentului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE