Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Laura Codruţa Kovesi: Se angajează firme private ca să intimideze procurorii DNA

Postat la: 27.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

"Până acum eram obişnuiţi să fim atacaţi prin declaraţii publice, la diverse emisiuni, prin postări pe Facebook, prin diverse afirmaţii denigratoare (...) Mai nou, văd că se angajează firme, companii private care sunt plătite cu bani mulţi să vină să intimideze şi să hărţuiască procurorii din DNA", a ţinut să atragă atenţia Kovesi.

Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie a subliniat că aceasta este o abordare nouă pentru România. "Nu ne mai ajunge să atacăm tot timpul procurorii din DNA, sunt prea rezistenţi, haideţi să angajăm firme şi să-i hărţuim şi să-i încercăm să-i intimidăm", a explicat Kovesi mecanismul acestor tentative. "Nu ştiu de ce-a demisionat domnul Ungureanu. Pot să vă spun doar că DNA nu a fost în conflict nici cu SIE şi nici cu alte instituţii ale statului. În urmă cu câteva luni am declarat public că în ultimii ani nu am primit de la SIE nicio informaţie legată de fapte de corupţie. Acesta nu e un conflict, e o realitate", a arătat la Televiziunea Publică procurorul şef al DNA.

"Potrivit legii, un serviciu de informaţii atunci când intră în posesia unor informaţii de corupţie este obligat să ne sesizeze despre acea faptă. Eu în urmă cu câteva luni acest lucru l-am spus public - că nu am primit astfel de sesizări de la SIE. Atât. (...) Aştept în continuare să primim informaţii de la SIE pentru că aşa scrie în lege şi aşa spune legea că, în momentul în care obţin astfel de informaţii, sunt obligaţi să ni le trimită. Pentru a-şi face ei datoria, nu trebuie să avem nici relaţii instituţionale, să ne întâlnim, să facem protocoale sau alte discuţii. Pur şi simplu DNA şi SIE trebuie să respecte legea când vorbim de infracţiuni de corupţie", a declarat Laura Codruţa Kovesi.

În privinţa cererii formulate la adresa fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, şefa DNA a ţinut să precizeze: "Infracţiunea de abuz în serviciu este o infracţiune dată în competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ca atare, în acest dosar avem o infracţiune care este de competenţa DNA, ceea ce înseamnă că orice altă infracţiune conexă sau orice altă infracţiune în legătură cu această infracţiune se investighează de către DNA. Acest lucru este prevăzut în lege foarte clar, astfel că, în acest dosar, având infracţiunea de abuz în serviciu, care este de competenţa DNA, ca atare şi infracţiunea de ucidere din culpă, care este în legătură şi este în stare de conexitate cu această infracţiune, este tot de competenţa DNA".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE