Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Lista ţărilor cu pericolul virusului Zika. Recomandările MAE pentru calatorii in aceste ţări

Postat la: 29.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Afacerilor Externe a publicat joi lista ţărilor afectate de epidemia cu transmitere locală a virusului Zika, pe baza informaţiilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, avertizându-i pe românii care călătoresc în aceste zone să ia măsuri speciale de protecţie.

Lista ţărilor cu transmitere a virusului Zika

Potrivit MAE, pe lista statelor care prezintă riscuri se află Barbados, Bolivia, Brazilia, Cap Verde, Columbia, Republica Dominicană, Ecuador, El Salvador, Fiji, Guyana Franceză, Guadelupe, Guatemala,Guyana, Haiti, Honduras, Maldive, Martinica, Mexic, Noua Caledonie, Panama, Paraguay, Puerto Rico, Saint Martin, Samoa, Insulele Solomon, Surinam, Thailanda, Venezuela.

Pentru cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în aceste zone se recomandă măsuri de protecţie personală împotriva înţepăturii ţânţarilor (atât în incinte, cât şi în exterior, mai ales pe timp de zi - când este intervalul maxim de activitate al ţânţarului vector): purtarea de pantaloni lungi şi bluze/cămăşi cu mânecă lungă, perioada de repaus să fie asigurată în spaţii prevăzute cu aer condiţionat sau cu plase pentru ţânţari, chiar şi în timpul zilei.

De asemenea, MAE precizează că cetăţenii care prezintă simptome compatibile cu infecţia cu virus Zika în interval de 3 săptămâni de la întoarcerea dintr-o zonă / ţară afectată sunt sfătuiţi să se adreseze medicului şi să specifice dacă au călătorit recent în astfel de zone.

Persoanelor cu boli imune sau cronice severe, celor însoţite de copii mici, femeilor însărcinate li se recomandă să consulte un medic sau să se adreseze unui cabinet specializat în medicina de călătorie şi boli infecţioase, înainte de plecarea spre astfel de destinaţii, pentru a primi recomandări atât cu privire la folosirea repelentelor, cât şi a altor măsuri preventive şi profilactice.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE