Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Liviu Dragnea: „CNADNR importă sare de 67 milioane de euro"

Postat la: 20.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderul PSD Liviu Dragnea a criticat ieri dur discursul sustinut de premierul Dacian Ciolos in Parlament, dand si cateva exemple de contraperformante ale actualului Guvern. "I-am propus premierului sa expuna situatia reala a economiei romanesti. A venit si apreciez dar constat ca ceea ce a prezentat nu reprezinta situatia reala.

Din ce a spus premierul ar trebui sa intelegem ca Romania continua cresterea sanatoasa demarata in guvernul PSD, condus de Ponta, dar noi nu intelegem asta pentru ca dl Ciolos nu a vorbit in limba romana. A folosit limba tehnocratilor, care suna strain, si care e rupta de realitate. Doar cateva lucruri din cele spuse de el: a avut in intentie sa presteze un alt tip de guvernare, transparent, responsabil, predictibil. Exemple: intentia de a modifica codul fiscal pe furis, foarte transparent. A vorbit de valorificarea resurselor naturale: tocmai CNADNR importa sare de 67 mil euro, sarea din Romania nu mai e buna. Romania importa uraniu din acest mandat, din Canada. Mina noastra se va inchide. A vorbit ca a avut in vedere stimularea exporturilor: deficitul de cont curent a crescut de trei ori, deci exportatorii romani au fost lasati in voia sortii.

A vorbit de fonduri europene, de subventii in agricultura. Eu speram ca azi sa aud o radiografie a realitatii. Am aflat ca timp de un an de zile nu a facut nimic. Nu au facut nimic bun. Sa va traduc, dl prim ministru, cand spunem crestere economica, romanii inteleg mai multi bani in buzunare. Intrebati orice medic, profesor, functionar, ce asteapta cand aud crestere economica. E vorba de recolta generata de semintele puse de noi in urma cu cativa ani, dar unde sunt banii, dl premier? Am lasat in vistierie 37 mld lei, o datorie mai mica cau 10 mld euro, zero datorii la FMI. Am lasat costul cu dobanzile mai mici si un rating de tara mult imbunatatit. Am lasat subventiile la agricultura platite la zi. Am lasat o tara in care in 2015 a adus 17 mld lei din fondurile europene.", a declarat Liviu Dragnea vis a vis de situatia economica prezentata in Parlament de premierul Dacian Ciolos.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE