Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Liviu Pescărașu, protejatul lui Blidar și Berceanu, se visează iar director general la CFR Călători

Postat la: 20.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul director general al CFR Calatori din perioda cand Radu Berceanu era ministrul Transporturilor, Liviu Pescăraşu, in prezent director la Sucursala Regionala de Transport Feroviar de Calatori Bucuresti, a inceput sa bata pe la usilor actualilor guvernati.

Practic, Liviu Pescăraşu, vrea sa revina la conducerea CFR Calatori, si, potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, el este sustinut puternic in acest demers de catre omul de afaceri care detine Astra Vagoane Arad-Valer Blidar. Trebuie precizat ca Pescăraşu a fost uns în funcţie de director general al CFR Calatori de Radu Berceanu şi "decapitat" de Anca Boagiu, după ce a lăsat compania cu pierderi de peste 1,3 miliarde de lei în 2011.

Demiterea lui Pescarasu din funcţia de directorul general şi de preşedinte al consiliului de administraţie al societăţii CFR Calatori a avut la bază raportul Corpului de Control al Ministrului referitor la derularea procedurilor de achiziţie publică pentru "Repararea automotoarelor seria 700, 900, 1000" de către CFR Călători. Raportul Corpului de Control a constat nereguli în fundamentarea preţului pentru respectiva achiziţie, precum şi absenţa avizelor de la autorităţile în domeniu pentru documentaţia tehnică, conform procedurilor.

Totodata este de subliniat faptul ca Liviu Pescăraşu a intentionat in septembrie 2012 sa devina manager general al CFR Calatori in baza OUG 109/2011, avand sustinerea lui Berceanu, Valer Blidar si Gheorghe Dobre, dar asocierea de firme care se ocupa de recrutare l-a respins. De amintit faptul că Liviu Pescăraşu este cel care a pus la dispoziţia fostului ministrul al Transporturilor Anca Boagiu un automotor defect care a pus în pericol viaţa a zeci de ziarişti iar defectiunea a fost remediata intr-un mod inedit, adica cu o creangă de pom, o sârmă şi puţin scotch.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE