Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Lovitura de teatru la Tribunalul Bucureşti: Piedone nu mai poate candida la Primăria Sectorului 4

Postat la: 19.04.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tribunalul Bucureşti „admite apelul formulat de apelantul contestator Piperea Gheorghe. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată în sensul că: admite contestaţia formulată de contestatorul Piperea Gheorghe impotriva Hotărârii nr. 3 a BEC nr. 4 - sector 4. Respinge candidatura intimatului Popescu Cristian Piedone pentru funcţia de primar al Sectorului 4 Bucureşti. Menţine in rest dispoziţiile sentinţei civile apelate".

Cu alte cuvinte, magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins marţi candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4. Decizia este definitivă. „Referitor la contestaţia depusă de petentul Piperea Gheorghe, în ce priveşte, în primul rând, susţinerile că nu sunt îndeplinite cerinţele legale, deoarece numărul total al alegătorilor din Circumscripţia electorală nr. 4, Sector 4, este de 274.190, iar lista de susţinători a intimatului trebuie să cuprindă 2.742 de susţinători, instanţa arată, astfel cum s-a reţinut mai sus, că numărul persoanelor care au semnat în listele de susţinători ai intimatului depăşeşte 2.742", susţin magistraţii de la Tribunalul Bucureşti.

Totodată, instanţa subliniază „că, în acord cu argumentele expuse anterior referitoare la obligaţia de a respecta legea, o instanţă de judecată nu poate adăuga la lege. În acest sens, instanţa constată că printre condiţiile de admisibilitate a candidaturii, enumerate de Legea nr. 115/2015 nu se numără şi necesitatea unei probe vizuale a strângerii semnăturilor susţinătorilor şi nici realizarea unei campanii publice în acest sens". Duminică, Judecătoria Sectorului 4 respinsese contestaţia depusă de Asociaţia „Colectiv pentru Viitor" şi stabilise că Piedone poate candida pentru un nou mandat de primar.

Nemultumitii care au mers in instanta pentru ca nu sunt de acord cu candidatura lui Piedone sunt: Adrian Victor Dobre, Sorin Gabriel Lazar, Mariana Oprea, Luminita Izabell Georgescu, Mario Cezar Marin, Cezar Victor Marin, Bogdan Nicu Domnitanu, Gabriel Alexandru Popescu, Gheorghe Piperea si Nicolae Mircea Iosipescu Zambra.

Un supravietuitor al incendiului din 30 octombrie 2015 a spus ca viata dupa Colectiv i s-a schimbat cu 180 de grade si ca nu i se pare normal ca fostul primar al Sectorului 4 sa candideze din nou, dupa ce si-a dat demisia in urma tragediei. "Atat timp cat a declarat ca s-a retras din viata politica, mi se pare normal sa se tina de cuvant. Onoarea lui Piedone tine cinci minute. Veniti cat mai multi sa depuneti contestatia. Recuperarea decurge foarte greu, am nevoie de proteze la ambele maini. Am nevoie de ajutor ca sa ma imbrac, sa mananc. Asta este viata dupa Colectiv. Nu mai sunt aceeasi persoana", a declarat la Judecatoria Sector 4 Mariana Oprea, supravietuitoare a incendiului din clubul Colectiv

Un alt supravietuitor, Cezar, a aratat ca a venit sa depuna o contestatie fata de candidatura lui Piedone deoarece il intriga gestul fostului primar, "stiind ca este cercetat penal". "Daca va fi reales, va fi responsabil de siguranta cetatenilor si acest lucru nu este normal", a spus tanarul. El a precizat ca a fost internat in Romania, apoi transferat la Graz, in Austria, iar acum inca face recuperare, dar rezultatele se lasa asteptate. "Nu sustin politic pe nimeni, sa fie clar", a subliniat Cezar.

Victor Dobre, un alt supravietuitor al tragediei, a aratat ca a venit sa conteste candidatura lui Cristian Popescu Piedone pentru ca cei care au fost in Colectiv in 30 octombrie nu mai suporta sa fie batjocoriti si mintiti de autoritati. "Gestul lui este un act care ne lezeaza atat pe noi, cat mai ales memoria celor morti", a spus Victor Dobre, care este si presedintele Asociatiei "Colectiv pentru viitor", el precizand ca reprezinta aproximativ 40 de persoane.

"Noi ne facem datoria, am fost intrigati de gestul lui Piedone. Este vorba de respectul fata de oameni si fata de viata", a adaugat Victor Dobre. Cristian Popescu Piedone le-a transmis celor care ii contesta candidatura la Primaria Sectorului 4 ca "intr-o zi adevarul va iesi la lumina" si spera ca vor regreta modul in care s-au raportat la el.

Presedintele partidului M10, europarlamentarul Monica Macovei, considera ca "este o nerusinare" din partea lui Cristian Popescu Piedone sa mai candideze la Primaria Sectorului 4 din Bucuresti, desi acesta isi anuntase retragerea din viata politica, potrivit Hotnews care citează Mediafax. Macovei a afirmat, duminica, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, dupa ce instanta a respins contestatia Asociatiei "Colectiv pentru Viitor", ca Piedone s-a hotarat "sa calce pe cadavre" si sa candideze.

"Este o nerusinare din partea lui Piedone sa vrea sa candideze inca o data la Primaria Sectorului 4, fiind in curs de ancheta, inclusiv pentru ceea ce s-a intamplat la , pentru moartea a 63 de oameni si multi altii ramasi in viata, dar mutilati. Piedone a spus ca iese din viata politica, iar acum s-a hotarat sa calce pe cadavre si sa candideze. Ce incredere poti sa ai in el?", a spus europarlamentarul.

Potrivit Monicai Macovei, tragedia de la Colectiv nu trebuie sa fie uitata si nu trebuie lasate autoritatile "sa minta" si "sa ascunda faptul ca peste jumatate dintre persoanele decedate si-au pierdut viata din cauza bacteriilor din spitale".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE