Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ludovic Orban face tărăboi pe un controversat act normativ: „Au pus carul înaintea boilor!"

Postat la: 11.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ludovic Orban (prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal) a făcut tărăboi, vineri, din cauza unui controversat act normativ: „Au pus carul înaintea boilor!" În opinia liberalului, guvernul a greşit adoptând ordonanţa de urgenţă (OUG) privind majorarea indemnizaţiilor a 48 de categorii de demnitari, potrivit b1.ro.

Penelistul este de părere că că această majorare trebuia făcută prin legea salarizării, nu prin OUG. „Guvernul Ponta, prin ordonanţa de urgenţă privind majorarea indemnizaţiilor a 48 de categorii de demnitari, a pus carul în faţa boilor", a declarat Orban, adăugând că Ponta „minte cu neruşinare".

În opinia liderului PNL, dacă Ponta mai vrea să fie crezut în continuare, trebuie să revoce din funcţie toţi miniştrii implicaţi în adoptarea ordonanţei. Totodată, Ludovic Orban a amintit că ordonanţa cu pricina a fost iniţiată de ministrul Muncii, Rovana Plumb (care a preluat conducerea interimară a PSD cât timp Victor Ponta s-a aflat în Turcia), OUG fiind avizată de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc şi de „favoritul Curţii", Orlando Teodorovici. Cel care a condus şedinţa de Guvern a fost Gabriel Oprea, căruia Victor Ponta i-a cedat conducerea interimară a Guvernului, a mai arătat Orban.

„Dacă vrea să fie crezut Victor Ponta în afirmația sa că nu a fost de acord și că nu a știut de acest proiect de ordonanță, are o singură soluție: să revoce din funcție toți miniștrii care au fost implicați în procedura de adoptare a ordonanței (Oprea, Cazanciuc, Plumb, Teodorovici), pentru că nu este posibil să conduci un Guvern în care cei mai importanți oameni de cea mai mare încredere nu te ascultă. Un ministru care face altceva decât primul-ministru este revocat din funcție. Fie îi revocă din funcție, fie își depune demisia, pentru că nu mai are niciun fel de autoritate asupra Guvernului", a apreciat Ludovic Orban.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE