Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Lui Dan Sova i s-a facut un nou dosar penal pe un prejudiciul de peste un milion de lei

Postat la: 25.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorii anticorupție au început urmărirea penală pe numele senatorului PSD Dan Șova pentru săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine pentru altul un folos necuvenit, în dosarul CET Govora, potrivit unui comunicat al DNA.

De asemenea, mai sunt urmăriți penal, în același dosar, și directorul general CET Govora, Mihai Bălan și directorul economic al companiei, Constantin Lăpădat pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă a fost cauzat un folos pentru sine sau pentru altul.

Procurorii arată în ordonața privind începerea urmăririi penale că Șova a intervenit, în perioada 2006-2008, pe lângă Bălan și Lăpădat pentru a încheia două contracte de asistență juridică în termenii impuși de el, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, respectiv a prevederilor legale în vigoare, la acea dată, cu privire la achiziţiile publice.

"La data de 01.03.2006 și 19.03.2008, SC CET Govora a încheiat cu Societatea Civilă de Avocaţi "Şova şi Asociaţii" două contracte distincte de asistență juridică având ca obiect asistență juridică/consultare/reprezentare și plata unor onorarii de succes în valoare de 667.409,20 euro și respectiv de 1.822.928,24 lei. Cele doua contracte distincte au fost încheiate în condițiile în care SC CET Govora avea contract cadru de asistență juridică valabil, având acelaşi obiect, încheiat cu aceeași Societate Civilă de Avocați „Șova și Asociații" ", se arată în comunicatul DNA.

Astfel, prejudiciul adus în acest dosar companiei CET Govora este de 667.409,20 euro și 1.822.928,24 lei. Senatorul PSD Dan Șova mai este cercetat în dosarul "Turceni-Rovinari", alături de fostul premier Victor Ponta.

Șova este acuzat că a săvârșit trei infracțiuni de abuz în serviciu, privind atribuirea unor contracte ilegale la companiile energetice Turceni și Rovinari. Totodată, Dan Șova, urmărit penal din iulie 2014 în acest dosar, ar fi trimis la DNA, la sfârșitul lunii februarie, 11 procese verbale false, prin care încerca să se dezvinovățească de implicarea în încheierea celor trei contracte semnate cu complexele Turceni și Rovinari.

De asemenea, procurorii anticorupție mai arată că senatorul ar fi distrus toate hardurile calculatoarelor societății de avocați, în care se găseau convorbirile dintre avocați și cele două compleze energetice. Prejudiciile totale în dosarul "Șova-Turceni, Rovinari" depășesc 71 de milioane de lei.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE