Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












MAE - demersuri de urgenţă în cazul româncei căreia i s-a refuzat cazarea la un hotel

Postat la: 23.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat joi că unei românce i s-a refuzat cazarea la un hotel din Regatul Unit din cauza cetățeniei, fapt semnalat de presa britanică, și a anunțat că în acest caz a întreprins deja demersuri în regim de urgență.

"MAE a întreprins deja în regim de urgență demersuri cu privire la situația româncei Alecsandra Puflea, căreia i-a fost refuzată cazarea la un hotel din Regatul Unit pe motiv de cetățenie română. MAE condamnă orice formă de discriminare pe bază pe cetățenie, cu atât mai mult cu cât, în speța dată, aceasta încalcă flagrant principiile și normele universale și europene care privesc egalitatea de tratament", se arată într-un comunicat al MAE.

Ca urmare a demersurilor efectuate, conform sursei citate, a reieșit că hotelul și-a argumentat refuzul de a o caza pe Alecsandra Puflea prin politica pe care o are, anume aceea de a nu primi români. "Conducerea hotelului susține că această politică ar fi o consecință a mai multor incidente petrecute în hotel, în care ar fi fost implicați cetățeni români. Totuși, poliția britanică a informat că nu s-a înregistrat o diferențiere pe criterii de cetățenie în ceea ce privește criminalitatea în regiunea respectivă", precizează MAE.

Alecsandra Puflea a depus o plângere la poliția britanică, de la care a primit asigurări că hotelul își va prezenta scuzele cuvenite pentru această situație și că se fac demersuri pentru schimbarea acestei politici a hotelului. "Autoritățile britanice au dat asigurări că situația este una izolată. Ambasada României la Londra este în legătură cu Alecsandra Puflea, atașatul de interne din cadrul misiunii aflându-se în contact cu poliția britanică. Ministerul Afacerilor Externe va insista ca autoritățile britanice să depună toate eforturile necesare pentru ca astfel de situații să nu se mai repete", mai precizează MAE.

Conform ediției online a cotidianului "Daily Express", în data de 6 iulie,Alecsandra Puflea, în vârstă de 22 de ani, absolventă a Universității de criminalistică și medicină legală din Hull (East Yorkshire), a încercat să se cazeze la hotelul Holiday Inn Express din Hull împreună cu prietenul ei, dar a fost refuzată după ce recepționerii i-au aflat cetățenia. Tânăra își rezervase camera de hotel online, dar, când a ajuns la hotel, recepționerul i-ar fi spus: ''Îmi pare rău, dar nu acceptăm români''.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE