Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marin Stefanel, omul lui Gabi Oprea, este noul primar-marioneta al Capitalei

Postat la: 15.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe 15 septembrie 2015, imediat dupa ce Sorin Oprescu a fost suspendat din functia de primar general al Capitalei, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis sa-i mentina starea de arest preventiv, la Primărie a fost convocata o sedinta urgenta.

Motivul? Numirea primarului interimar, care sa-l inlocuiasca pe Sorin Oprescu pe perioada cat acesta va fi suspendat. Suspendarea e valabilă panan cand se inlatura masura arestului, chiar si cea a arestului la domiciliu, iar Oprescu se va putea prezenta din noul la sediu. Daca va fi in imposibilitate, primarul interimar ramane pana la noile alegeri locale.

Cei doi viceprimari, Cornel Peptea si Dan Darabont nu au dorit sa preia functia lui Oprescu, asa ca sforile s-au tras pentru Marin Dan Stefanel, consilier general, care a intrat in consiliu din partea PPDD, iar mai apoi, prin fuziunea celor doua partide, a ajuns la UNPR. Ca atare, conform informatiilor Ziuanews, Gabi Oprea a influentat masiv votul pentru omul sau in functia de nou primar-marioneta. Cu toate ca se stia de dimineata ca va fi o astfel de sedinta extraordinara, o parte din consilieri au fost sunati abia la ora 16, ca sa li se spuna ca sedinta incepe la orele 17, in acest fel multi dintre ei nefiind disponibili, fapta fiind catalogata de acestia ca o dovada a blatului pentru alegerea primarului-marioneta al lui Gabi Oprea.

Interesant e ca Marin Dan Stefanel a fost dat afara din consiliul general de sase ori, PPDD retragandu-i de tot atatea ori sprijinul. A fost reprimit dupa ce a depus contestatie, ba chiar a si dat in judecata consiliul general. Ca atare, el a intrat in consiliul prin PPDD propus de Dan Diaconescu, actualmente in inchisoare, si va fi primar interimar in locul lui Sorin Oprescu, actualmente arestat. El are, conform propriilor declaratii, profesia de "analist politic".

Viceprimari au ramas in continuare Dana Darabont si Cornel Peptea. Desi procedura cere sa fie ales unul din viceprimari in cazul suspendarii primarului, pote fi ales, printr-un artificiu, si unul dintre consilieri, daca cei doi adjuncti refuza. Unul din viceprimari renunta la fucntie redevenind consilier (in cazul nostru cel care a demisionat temporar facandu-i culoar unpr-istului fiind liberalul Cornel Peptea), apoi consilierul vizat este ales viceprimar, din viceprimar e ales primar interimar, iar aopi viceprimarul care a renuntat initial e ales la loc. Nu s-a facut aceasta procedura pentru ca toata lumea a fost de acord si nu s-a contestat legalitatea deciziei.

Ca un fapt divers, o parte din consilierii generali nu au fost prezenti la sedinta de desemnare a primarului interimar intrucat se cunostea dinainte ca va fi ales Marin Stefanel, iar in semn de fronda, acestia o propusesera pe Simona Cretu, cea care a facut furori cu o interventie televizata la Antena 3 legata de arestarea lui Sorin Oprescu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE