Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marinari români la bordul unei nave oprite cu focuri de armă de Iran

Postat la: 29.04.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O navă care aparține companiei Maersk Tigris, sub pavilionul Insulelor Marshall, a fost abordată de abordată de Gardienii Revoluţiei în Strâmtoarea Hormuz și, după ce s-au tras focuri de armă a fost obligată să intre într-un port iranian. Potrivit presei iraniene la bord se aflau marinari din Marea Britanie, Bulgaria, România şi Myanmar.

După ce presa internațională a arătat la că bordul navei cargo se aflau și români, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că se fac verificări pentru a fi confirmată informația. "Cu referire la situaţia navei Maersk Tigris, la bordul căreia s-ar afla marinari cetăţeni români, Ministerul Afacerilor Externe precizează că încă din cursul zilei de ieri (marţi - n.r.) au fost transmise instrucţiuni Ambasadelor României la Washington şi la Teheran, care au solicitat autorităţilor competente locale informaţii detaliate despre situaţia navei, dar mai ales verificarea existenţei vreunui cetăţean român la bord", informează MAE.

Nave de patrulă iraniene au tras focuri de avertizare, marţi, împotriva unei nave cargo aflate sub pavilionul unei insule protejate de Statele Unite şi au preluat controlul vasului, a declarat Pentagonul.

Acţiunile Forţelor navale iraniene faţă de nava-cargo americană din Golful Persic au fost "inadecvate", afirmă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Steve Warren, citat de CNN.

"Acţiunile autorităţilor iraniene sunt inadecvate. Statele Unite au trimis nave de patrulare şi avioane de recunoaştere pentru monitorizarea situaţiei", a spus Warren, precizând că la bordul cargobotului nu sunt cetăţeni americani.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE