Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marius Pieleanu dezvăluie de ce „armă puternică" se poate folosi Victor Ponta

Postat la: 02.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sociologul Marius Pieleanu este de părere că o demisie a premierului este puțin probabilă, atrăgând atenția asupra DNA și asupra unei „arme puternice" pe care primul ministru ar avea-o în mână.

„E puțin probabil că-și va da demisia, probabil că va rămâne premier și pe perioada aceasta de vară. Sigur că nu știm în ce măsură DNA-ul va fi de acord, ca să zic așa, în ghilimele, cu acest lucru, dacă, Doamne ferește, poate să demareze o procedură de control judiciar și atunci nu mai poate sta în această funcție, dar eu sper că nu se va întâmpla asta. Primului ministru îi rămâne totuși o armă puternică în mână, aceea a unor rezultate foarte bune ale guvernării. De altfel, rezultate bune ale guvernării deja avem, iar ele vor fi întărite și multiplicate în viitorul imediat și s-ar putea ca această armă să fie mai puternică decât elementele pe care le-am invocat mai devreme de democrație directă populară.", a opinat Pieleanu pentru psnews.ro.

Cât despre cum vor decurge lucrurile pe scena politică în această vară, sociologul a atras atenția tot asupra DNA și a faptului că acestă instituție nu ia vacanță, abținându-se însă de la a lansa supoziții referitoare la posibilitatea apariției unor noi dosare pe numele lui Victor Ponta. „Nu văd nicio evoluție, pentru că parlamentarii deja au intrat în concediu. Singura instituție care mai poate mișca ceva în această vară, inclusiv din punct de vedere politic, este instituția DNA-ului. Care nu ia vacanță. (...) Nu știu dacă vor mai apărea dosare pentru Ponta, pentru că nu știu, nu mă pricep la zona asta, însă cu siguranță că vom avea o vară destul de caldă, și la propriu, si la figurat. DNA-ul nu intră în vacanță, este în continuare în activitate.",

„PSD-ul are capacitatea să-și revină pentru că este un partid mare și nu este prima dată când se confruntă cu dificultăți interne. Totul este ca PSD-ul să-și regenereze proprii lideri pentru că e clar că e un vid de lideri si pe acolo. Proprii lideri care sunt foarte puțini, Victor Ponta este unul dintre ei, incontestabil. Și liderii să găsească calea cea mai bună de urmat astfel încât partidul să revină la starea de normalitate și de luptă totodată cu care a fost caracterizată țara atâta vreme, în ultimii 25 de ani.", a mai opinat Marius Pieleanu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE