Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Medic din Franţa: "Răniţii din Colectiv nu ar fi fost trataţi mai bine nici în Franţa, nici în Belgia"

Postat la: 10.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Medicul român Ciprian Isacu, stabilit în Franţa, a declarat, luni seară, într-o conferinţă la Spitalul Elias, că răniţii din Colectiv nu ar fi fost trataţi mai bine nici în Franţa, nici în Belgia şi i-a felicitat pe medicii de la Bucureşti.

Ciprian Isacu, şef al Şectiei de arşi de la Centrul Spitalicesc Universitar din Bordeaux, care a participat la eforturile de salvare a răniţilor în incendiul din clubul Colectiv, a vorbit luni, la Spitalul Elias, despre doctorii români: "Jos pălaria pentru ceea ce am văzut, pacienţii nu ar fi fost trataţi mai bine nici în Franţa, nici în Belgia. Probabil vom mai transfera pacienţi în străinătate, pentru că i-am văzut (pe medici, n.r.) epuizaţi şi să le mai uşurăm munca".

"Nu dăm lecţii, nu dăm indicaţii. Deşi lucrez de 23 de ani cu arşii la Boreaux, mă întreb ce am fi făcut noi, dacă reprezint un centru, poate cel mai mare din sud -vestul Franţei, în faţa unei nenorociri de talia asta. O sută cincizeci este enorm. (...) Eu sunt plecat de 23 de ani din ţară, dar aici, din punct de vedere tehnic, sunt top, din punct de vedere uman, nimic de reproşat. Arsura este o patologie foarte grea şi complicată", a spus Isacu. El a menţionat că în Franţa costul unei zile de reanimare este de 8.500 de euro.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE