Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Medicii de la Spitalul de Arşi: Trei răniti de la COLECTIV au murit din cauza infectiilor

Postat la: 03.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Medicii de la Spitalul de Arşi au confirmat că trei dintre cele 27 de victimele incendiului de la clubul Colectiv iinternate la această unitate spitalicească au murit din cauza infecţiilor interspitaliceşti. Totodată, aceştia au declarat că există posibiliatea ca pacienţii transferaţi în spitalele din străinătate să fi plecat cu infecţii din România.

Medicul Adrian Stănculea a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că au fost 27 de bolnavi internați la Spitalul de Arşi din Capitală din care au decedat șase, iar trei dintre ei și-au pierdut viața din cauza infecțiilor. „Din cei 27 de bolnavi internaţi în spital au decedat şase, dintre care trei din cauza infecţiilor", a confirmat Cristian Niţulescu. Întrebat dacă şi dintre cei transferaţi în străinătate ar fi putut muri din această cauză, directorul insituţiei a declarat că nu se poate pronunţa.

"Mi-e greu să zic, probabil că da. Au plecat cu culture sterile. Există însă diferenţă mare între contaminare şi infecţie. Mi-e greu să zic de ce au decedat în străinătate", a declarat directorului Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu. "E un grad de infecție spitalicească în niște limite acceptabile(...). Infecțiile există! Și cei din Franța și cei din Berlin le au. Nu puteam noi să transferăm pacienții, nu noi hotărâm. Noi am tratat maximal toți pacienții, la condițiile din România", a precizat medicul Adrian Stănculea.

Medicii au subliniat faptul că în spitalele din întreaga ţară, dar şi în cele din străinătate există astfel de infecţii: "Dacă în România exista un centru de arşi la nivelul celor occidentale, în care pacientul avea propriul saloon, probabil că infecţia era ceva mai mică. Asta nu înseamnă că în marile spitale din lume nu sunt astfel de infecţii". "Totdeauna sunt raportate. Nu este nicio chestiune de ascuns. V-am spus că există riscul unor infecţii. Noi am primit nişte pacienţi pe care i-am tratat maximal", a adăugat medicul. În plus, medicii susţin că aceste lucuri sunt raportate periodic şi că autorităţile ştiu care este situaţia spitalelor din România.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE