Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mega-raid in Istanbul, cu 5000 de politisti, in locatii avand legatura cu Statul Islamic si cu militantii kurzi.

Postat la: 24.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Politistii antitero turci au facut in noaptea de joi spre vineri o razie in peste 100 de locatii din Istanbul, suspectate ca avand legatura cu Statul Islamic si cu grupurile militante kurde, scrie presa locala citata de Reuters.

In operatiunea de azi-noapte au participat si elicoptere si forte speciale turce. Raidul, desfasurat in 26 de districte ale Istanbulului de catre 5.000 de politisti, a survenit in conditiile in care avioanele de lupta F-16 turcesti au lovit vineri dimineata trei tinte apartinand Statului Islamic din Siria. Atacul a fost desfasurat din spatiul aerian turcesc, se afirma intr-o informare a biroului premierului turc. Autoritatile turce au retinut in primele sase luni ale acestui an 457 de "combatanti teroristi straini" care incercau sa mearga la lupta in Siria, inclusiv un roman, au declarat miercuri surse din cadrul fortelor armate turce, citate de agentia Anadolu, potrivit Mediafax.

Suspectii retinuti sunt cetateni din 32 de tari, cei mai multi fiind chinezi. Potrivit surselor militare, dintre cei 457 de "combatanti straini" retinuti, 241 sunt cetateni chinezi, 56 rusi, 13 britanici, 12 francezi, cinci germani, cinci olandezi, cinci belgieni, doi americani, doi spanioli, doi italieni, doi bulgari, un roman, un danez, un slovac si un australian. Cel putin 28 de persoane au fost ucise si alte circa 100 au fost ranite, luni, in orasul turc Suruc, situat in apropierea granitei cu Siria, in urma unui atentat sinucigas care, potrivit autoritatilor turce, ar fi fost comis de gruparea jihadista Statul Islamic (SI), a relatat AFP.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE