Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












METEO: Vine toamna brusc cu ploi torenţiale şi temperaturi foarte scăzute

Postat la: 19.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Vremea va fi instabilã, luni, iar valorile termice vor scãdea semnificativ, în special în regiunile extracarpatice, unde vor fi cu mult mai scãzute decât mediile climatologice specifice perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Se vor semnala averse, în toate regiunile, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie şi izolat grindinã, anunţă meteorologii.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantitãţile de apã vor depãşi, local, 20 l/mp şi izolat 40...50 l/mp, cu precãdere la deal şi la munte, precum şi în partea de rãsãrit a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în nord-estul extrem şi 25 de grade, izolat, în sud. Şi în Bucureşti vremea va fi instabilã, iar valorile termice vor scãdea semnificativ, dar vor fi apropiate de cele normale pentru aceastã perioadã. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala averse, în general, moderate cantitativ, însoţite de descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 21 de grade. Presiunea atmosferica este de 749 mmHg.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că la nivelul întregii ţări instabilitatea atmosferică va fi accentuată până marţi seara, iar majoritatea zonelor ar putea fi afectate de ploi abundente. "În acest interval vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat grindină. Aceste fenomene se vor semnala luni şi marţi în cea mai mare parte a ţării. Vorbim despre ploi torenţiale, cantităţile de apă urmând a depăşi 20-25 de litri pe metrul pătrat, iar izolat 40-50 de litri pe metrul pătrat, cu precădere in zonele deluroase şi montane, dar şi în partea de est a teritoriului", a declarat pentru Radio România Actualităţi, Gabriela Băncilă, meteorolog de serviciu ANM.

De asemenea, meteorologii averizează că o masă de aer polar va ajunge deasupra României la mijlocul săptămânii următoare, ceea ce va determina o scădere puternică a temperaturilor. "Masa de aer cu caracteristici polare ce va pătrunde peste zona ţării noastre va determina foarte repede scăderea temperaturilor. Începând de marţi, în toate regiunile vremea va fi rece pentru această dată, cu temperaturi ce nu vor mai depăşi 22-23 de grade Celsius în orele amiezii, în partea de sud a ţării. La nivel naţional vorbim în dimineaţa zilei de joi de minime cuprinse între trei şi 13 grade Celsius, cu opt-nouă grade în zona Capitalei, în timp ce, la munte, valorile termice vor coborî uşor sub pragul de îngheţ. Această răcire a vremii se va concretiza şi prin apariţia precipitaţiilor mixte pe crestele montane înalte, cu precădere al Carpaţilor Orientali în cursul nopţii de marţi spre miercuri, dar şi pe parcursul zilei de miercuri", a explicat reprezentantul ANM.

În Bucureşti, maximele vor fi marţi de cel mult 18-19 grade Celsius, iar joi meteorologii estimează temperaturi care nu vor depăşi 15-16 grade Celsius, cu aproape 10 grade mai puţin decât ar fi normal în această perioadă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE