Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culise: Mihai Tudose şi Mirela Matichescu şi-au prins urechile în scriptele chinezilor

Postat la: 16.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat recent ca protejata lui Radu Mazare, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Mirela Matichescu, a trucat un concurs pentru ca prietena si consiliera sa, Mihaela Parteca, fie pusa sef al reprezentantei de promovare turistica a Romaniei de la Beijing, chiar daca aceasta nu are experienta pentru un asemenea post si nu stie limba chineza.

Ulterior, ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, a precizat pentru ZIUAnews ca el nu are nici o „implicare în derularea concursului pentru ocuparea postului de șef birou în cadrul reprezentanței de promovare turistică a României la Beijing", lasand sa inteleaga ca aranjamentul este al Mirelei Matichescu. Mai mult, Mihai Tudose a sustinut ca „va dispune verificarea modului în care a fost organizat concursul și va aplica sancțiuni, în cazul în care se vor găsi nereguli".

Insa, Tudose nu a gasit nicio o neregula, si, ca atare, protejata Mirelei Matichescu, trebuia sa-si ia zborul catre Beijing. Numai ca Mirela Matichescu si Mihai Tudose si-au dat seama ca nu sunt bani pentru deschiderea biroului din capitala Chinei, pentru simplu fapt ca nu s-a bugetat o asemenea actiune. Asa ca, acum, cei doi dau din colt in colt, si inceara sa gaseasca bani pentru ca protejata Mirelei Matichescu sa-si preia jobul la Beinjing. Insa, mare problema a lui Tudose si Matichescu este faptul ca nu reusesc sa descifreze drafturile contractelor pentru spatiul biroului, al locuintei de serviciu si pentru mobilier, pentru simplu fapt ca sunt in limba chineza.

Cine sa traduca? Protejata nepoatei Matichescu- Mihaela Parteca? Pai Parteca nu stie chineza, Tudose-nu, Matichescu- nu, si nicio persoana din cadrul ANT. Asa ca drafturile contractelor zac de cateva zile pe biroul nepoatei Matichescu pana se va gasi un chinez cu patalama lingvistica autorizata care sa le traduca. Poate traducatorul ii va spune Mirelei Matichescu si cum se spune si se scrie concurs aranjat sau cu dedicatie pentru Mihaela Parteca. Pentru biroul de la Los Angeles al sotiei ori fiicei secretarului de stat Bogdan Pandelica lucrurile sunt mai simple ca totul se face in limba engleza si nu e nevoie poate de traducator.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE