Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Militantii ISIS se strecoara in Europa printre REFUGIATII care cer azil in tarile europene

Postat la: 27.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Militantii ISIS apeleaza la o noua metoda de a ajunge pe teritoriul european, membri ai organizatiei islamiste strecurandu-se pe continent odata cu refugiatii care cer azil in tarile europene.

Acestia se strecoara printre cei o mie de migranti pe zi, care, inghesuiti in ambarcatiuni, pornesc de pe coasta turca pentru a ajunge pe insula greceasca Lesbos, scriu jurnalistii de la Daily Mirror. Astfel, devine facil pentru ISIS sa-si trimita militantii catre Grecia si de acolo, mai departe, catre orice alta destinatie europeana doresc.

Afacerea se dovedeste banoasa pentru contrabandisti. Refugiatii in cautare de azil sunt inghesuiti in ambarcatiuni minuscule si trimisi pe mare, catre granita Greciei. Autoritatile portuare din Turcia spun ca sunt depasite de numarul mare de migranti, astfel ca le este imposibil sa ia masuri, in lipsa unui ajutor din partea guvernului turc.

Statul Islamic controleaza mai mult de jumatate din teritoriul Siriei, mai multe regiuni din Irak, dar si toata zona de granita dintre cele doua tari. Organizatia extremista, celebra pentru executiile brutale de la care nu se da inlaturi, a atras mii de luptatori straini, multi din Europa. Potrivit unor date oficiale citate de presa britanica, aproximativ sase mii de europeni lupta acum alaturi de grupurile jihadiste, in Siria.

Iar autoritatile europene se tem ca multi dintre militanti s-ar putea intoarce in tarile de origine din Europa pentru a pune la cale atacuri. In aceste conditii, traseul care porneste din Siria, ajunge in Grecia si apoi in tari din inima Europei pare a fi tot mai utilizat si preferat de catre membrii organizatiei teroriste.

De altfel, autoritatile din Turcia au arestat aproape 600 de suspecti de terorism, a anuntat seful guvernului de la Ankara. Actiunea vine in contextul in care aviatia militara turca a atacat si mai multe pozitii teroriste din Siria si zonele kurde diun nordul Irakului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE