Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministerul Finantelor propune suplimentarea cu 500 milioane lei a plafonului de garantii pentru programul "Prima Casa"

Postat la: 13.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Finantelor, Anca Dragu, anuntase in urma cu o luna suplimentarea garantiilor si ca o decizie cu privire la continuarea programului "Prima Casa" va fi luata in septembrie, potrivit News.ro.

Plafonul suplimentar de rgarantii de stat, de 500 de milioane de lei, permite acordarea de credite in valoare totala de 1 miliard de lei, in conditiile in care statul garanteaza doar jumatate din valoarea creditului.

"Suma suplimentara nu afecteaza tinta de deficit bugetar. Aceasta a fost estimata in functie de volumul solicitarilor aflate in diverse stadii de aprobare si de pre-aprobare, care exced disponibilul de plafon existent", a declarat ministrul Finantelor, Anca Dragu, citata intr-un comunicat al ministerului.

In plus, ministerul are in vedere si elaborarea unei strategii pe termen mediu pentru programul Prima Casa, corelata cu Strategia locuirii elaborata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si aflata in consultare publica.

Ministerul Finantelor a anuntat si trecerea plafonului de garantare neutilizat de catre romanii din strainatate in plafonul general de garantare a creditelor pentru Prima Casa.

Pana in prezent, 195.905 de locuinte au fost cumparate prin intermediul programului guvernamental, prin care s-au acordat garantii de 16,7 miliarde de lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor.

Anul acesta, cererea pentru creditele Prima Casa a crescut puternic, pe fondul dezbaterii legii privind darea in plata. In primele sapte luni, statul a acordat prin programul Prima Casa 23.515 de garantii - adica 12% din numarul total de la lansarea programului -, in valoare de 2,16 miliarde de lei.

Dupa aplicarea legii, incepand din 13 mai, cererea a ramas sustinuta, in conditiile in care bancile au inasprit conditiile de acordare pentru creditele imobiliare standard.

Principalul avantaj al programului Prima Casa este avansul redus, de doar 5%, comparativ cu cel putin 15% la cele mai multe credite imobiliare standard.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE