Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culise: Ministrul Marius Nica, subordonatul umil al secretarului de stat Mihaela Ciuciureanu

Postat la: 08.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0


Numirea lui Marius Nica in fruntea Ministerului Fondurilor Europene a surprins atât pe cei din opoziţie, dara mai ales pe cei din PSD. De ce? Pentru ca Marius Nica era etichetat ca fiind purtătorul de geantă al Rovanei Plumb si nu avea nici măcar un minim de experienta manageriala pentru a conduce un asemenea minister. De fapt, cariera lui Marius Nica se identifica cu Rovana Plumb, fiind întâi consilier al acesteia când era europarlamentar, dupa care a fost împuternicit ca secretar general la ministerele păstorite fosta şefa a Protecţiei Consumatorilor din guvernul Nastase, adică la Mediu si Munca.

Imediat, dupa ce a fost numit ministru al fondurilor europene, premierul Victor Ponta a decis ca secretar de stat la acest minister sa fie Mihaela Maria Ciuciureanu, fosta consiliera la Ministerul Agriculturii si ulterior chiar secretar general al acestui minister. Potrivit informaţiilor deţinute de ZIUAnews, imediat dupa ce Mihaela Ciuciureanu a aterizat la Ministerul Fondurilor Europene, ministrul Marius Nica nu mai mişcă in fata acesteia. De fapt, Mihaela Ciuciureanu taie si spânzură in acest minister, iar ministrul Bogdan Nica a devenit un simplu executant, de fapt o marioneta, a fostului secretar general de la Ministerul Agriculturii. Insa, Mihaela Ciuciureanu este un personaj controversat care a fost in centrul atenţie inca de pe vremea lui Adrian Nastase. Deşi deţine, împreună cu soţul ei, Claudiu Ciuciureanu, patru case de locuit, dintre care două în Ploieşti, una în Florida, SUA, şi una în Toronto, Canada, de pe urma cărora a obţinut în 2012 venituri din chirii de 21.000 de euro şi 41.000 de dolari - peste 50.000 de euro în total, doamna Ciuciureanu locuieşte într-un imobil de stat al RA-APPS, în Bucureşti. Mihaela şi Claudiu Ciuciureanu au o istorie care îi leagă de PSD. Consiliera de la Agricultură a candidat, în 2004, pentru un mandat de deputat în Prahova, din partea PSD, însă a pierdut alegerile. Ciuciureanu ar fi fost consiliera lui Şerban Mihăilescu, zis şi Miky Şpagă, în guvernul condus de Adrian Năstase, conform presei de atunci.

Cei doi soţi deţineau mai multe firme de mezeluri şi carne, dar şi de construcţii. În aprilie 2005, Claudiu Ciuciureanu le-a vândut lui George Ivănescu şi Ion Dobronăuţeanu firma Principal Construct Prahova, o firmă de mezeluri din Ploieşti, contra unei sume estimate la 10 milioane de euro, cu tot cu datoriile firmei, care se ridicau cam la tot atât, conform Ziarului Financiar. Soţii Ciuciureanu au plecat apoi în Canada, la Toronto. Conform cv-ului de pe reţeaua de socializare LinkedIn, Mihaela Ciuciureanu apare ca vicepreşedintă a unei companii de construcţii şi imobiliare din Toronto - MGC Homes Inc., deţinută de soţul ei. Tot în Toronto, consiliera de stat a lucrat şi ca agent imobiliar, dar a deţinut şi un centru de înfrumuseţare. În prezent, Claudiu Ciuciureanu deţine firma LCI Parteneri Tradiţionali, cu sediul în satul Robeşti, Buzău, care vinde mezeluri şi carne în Otopeni. El este asociat cu fostul manager, Emil Chiorpec, şi cu fostul director economic, Raul Sabău, de la Principal Construct, fosta sa firmă lăsată pe butuci în braţele patronilor de la Murfatlar.

O afacere a familiei Ciuciureanu, cu iz de anecdotă, a avut loc în oraşul natal Ploieşti. Cei doi soţi, împreună cu fiul lor Cristian, deţin franciza fast-food-ului Subway la Ploieşti, prin firma Fresh Sabro SRL. Acum, restaurantul se află în mall-ul Ploieşti Shopping City, însă iniţial planul a fost altul. În 2012, firma familiei Ciuciureanu a încercat, prin doi consilieri locali din Ploieşti, să preia înţelegerea municipală dintre fostul primar PDL Andrei Voloşevici şi o firmă care deţinea terasa La Tramvai, din centrul Ploieştiului. Firma respectivă primise în concesiune terenul de peste 100 de metri pătraţi, dând în schimb 200 de pachete cu mâncare pentru săracii Ploieştiului, în fiecare lună.

Firma Ciuciurenilor a vrut să preia deal-ul şi a plusat, sperând să ia ochii municipalităţii: au spus că dau 400 de pachete cu mâncare pentru săraci, conform procesului verbal al şedinţei Consiliului Local. Afacerea a picat la votul Consiliului Local, cei mai mulţi consilieri considerând că este penibil ca municipalitatea să primească pomană pentru un spaţiu central, când ar putea primi o sumă de bani consistentă, mai arată procesul verbal din 2012, când propunerea a fost respinsă. Propunerea firmei lui Ciuciureanu a fost promovată de doi foşti consilieri: actualul senator PSD de Prahova Augustin Mitu şi actualul viceprimar al Ploiestiului-Iulian Teodorescu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE