Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culise: Ministrul Dan Costescu susține în fruntea AFER un "lucrător cu munca politică" urmărit penal

Postat la: 21.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Gelu Dae este mentinut ca director general al Autoritatii Feroviare Romane (AFER) de catre ministrul Transporturilor, Dan Costescu, desi este urmarit penal pentru savarsirea infractiunii de favorizare a unui faptuitor controversat.

In perioada decembrie 2014 - ianuarie 2015, inculpatul Dae Gelu, in calitate de director general al AFER, a exercitat presiuni asupra membrilor unei Comisii de analiza constituita la nivelul ONFR (prin amenintarea referitoare la pierderea functiilor de conducere detinute, respectiv cercetarea si sanctionarea disciplinara) in scopul ingreunarii cercetarilor intr-o cauza penala, prin impiedicarea tragerii la raspundere penala a unui om de afaceri.

Astfel, inculpatul Dae Gelu i-a determinat pe membrii Comisiei sa revizuiasca raportul adoptat initial si sa intocmeasca Raportul revizuit din 19 decembrie 2014, prin care s-a decis, in mod vadit abuziv, mentinerea certificatului de omologare obtinut fraudulos de catre o firma controversata. Ulterior, AFER a expediat la dosarul de urmarire penala o adresa oficiala, semnata de catre inculpatul Dae Gelu, in calitate de director general, in continutul careia au fost inserate, cu stiinta, aspecte de fapt mincinoase, cu scopul direct de a-l favoriza pe un om de afaceri implicat in aceasta afacere.

Actualul director general al AFER, Gelu Dae, este un personaj controversat, care a ajuns în această funcţie numai pe susţinere politică, pentru că din punct de vedere profesional el nu are nici în clin, nici în mânecă, cu siguranţa feroviară. În cartea sa de muncă, primul job a fost de cel de fochist la Depoul din Constanţa, după care a plecat în armată, iar la revenire în civilie, în 1980, a ajuns mecanic auto la societatea de transport local - I.J.T.L Constanţa.

Aici nu a stat prea mult şi a ajuns în 1984 la Comitetul Judeţean UTC Constanţa unde a fost încadrat, timp de şapte ani, până în 1990, ca "lucrător cu muncă politică". După 1990 a ajuns mecanic-ajutor la Depoul CFR Constanţa, iar prin 1997 a fost pus inspector şcolar, pentru ca, în 2001, să devină inspector de stat şef teritorial la AFER. Între timp, prin 1998, a terminat o facultate de filosofie, iar ulterior, în funcţie de cine a fost la putere, el a fost permanent în boardul AFER, pe diverse funcţii, fiind susţinut şi garantat de PSD.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE