Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Eugen Teodorovici a blocat, din nou, voucherelor de vacanţă

Postat la: 28.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

De aproape doua luni de zile, ministrul finantelor publice, Eugen Orlando Teodorovici, refuza fara vreo justificare legala sa avizeze agentii economicii care vor sa emita voucherele de vacanta. Initial, tot Eugen Teodorovici a fost cel care a tergiversat foarte mult timp emiterea ordinul privind emitatorii de vouchere.

Practic, la ora actuala, institutiile publice si agentii economici cu capital de stat sau privat nu au de unde sa poata achizitiona voucherele de vacanta pentru simplul fapt ca ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, n-are chef sa avizeze cele patru firme care si-au depus documentatia pentru emiterea voucherele de vacanta. „Poate ministrul Teodorovici se crede inca in vacanta cu gasca sa de prieteni cu care s-a afisat de a lungul verii pe plajele de pe Litoral.

Practic, prin aceste tergiversari ale ministrului de finante este sabotat sistematic turismul romanesc, si indirect premierul Victor Ponta care a sustinut puternic introducerea voucherelor de vacanta", a declarat pentru ZIUAnews un fost secretar de stat care a raspuns de turismul romanesc. Trebuie precizat că voucherele de vacanţă reprezită bonuri de valoare, emise de unităţile autorizate de Ministerul Finanţelor Publice şi acordate persoanelor angajate prin încheierea unui contract individual de muncă.

În cazul angajaţilor din sistemul public, se vor acorda doar vouchere, nu şi bani sau prime. Aceste vouchere de vacanta sunt integral suportate de către angajator:
- pentru sectorul bugetar: în limitele sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale;
- pentru sectorul privat: în limitele sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat.

Sumele corespunzătoare voucherelor acordate de către angajator sunt deductibile la calculul impozitului pe profit. Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariaţilor sub formă de vouchere de vacanţă reprezintă contravaloarea a 6 salarii de baza minime brute pe ţară garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal.

Angajatul care beneficiază de vouchere de vacanţă nu mai are dreptul şi la primă de vacanţă în cursul anului fiscal sau la bilete de odihnă. Reprezentantii patronatelor din turism, estimează că piaţa anuală a voucherelor de vacanţă este între 300 şi 400 de milioane de euro, iar de aceste vouchere pot beneficia circa 300.000 de angajaţi de la stat şi încă vreo 200.000 din sectorul privat.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE