Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












MINISTRUL SĂNĂTĂŢII: "Am vrut sa închid Spitalul de Arşi, dar nu se poate"

Postat la: 14.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu a precizat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a luat în considerare închiderea Spitalului de Arşi, dar a ajuns la concluzia că nu se poate face acest lucru, pentru că sunt pacienţi care nu pot fi trataţi în altă parte.

"Este o măsură pe care am luat-o în considerare de mai multe ori, de trei ori, pe care am discutat-o îndelung ultima dată săptămâna trecută. Săptămâna trecută am avut la minister o întâlnire cu managerii spitalelor care pot prelua pacienţi cu arsuri grave, dar concluzia la care am ajuns este că nu putem închide întreg spitalul. Ceea ce am făcut este să suspendăm activitatea Unităţii de Transfuzii, ceea ce înseamnă că pacienţi cu arsuri grave au fost redirecţionaţ", a precizat ministrul Vlad Voiculescu.

Potrivit acestuia, relocarea Spitalului de Arşi se află în fruntea listei sale de priorităţi, alte măsuri intermediare referindu-se la inspecţii, controale, amenzi şi ajutorarea spitalului cu orice fel de investiţie este nevoie. "Situaţia în care suntem acum este rezultatul lipsei de viziune, al lipsei de acţiune asupra acestui spital. Practic, nimeni nu a făcut nimic semnificativ pentru acest spital. Putem să vorbim despre profesionalizarea managementului, putem să vorbim despre ajutor punctual, pe care cu siguranţă îl vom oferim şi îl oferim deja. Există o problemă de management, există o problemă de infrastructură care nu poate fi neglijată", a mai spus Vlad Voiculescu.

În privinţa cazului morţii suspecte a pacientului cu rana invadată de viermi, ale cărui imagini au fost difuzate de GSP, ministrul Sănătăţii a subliniat că vinovaţii vor răspunde şi a precizat că nu poate fi învinovăţit întregul personal medical. "Cu siguranţă, vinovaţii vor răspunde. Poliţia Capitalei este acolo deja. Nu putem învinovăţi întregul personal medical. Este singurul spital unde avem personal specializat pentru marii arşi, singurul spital din Bucureşti unde avem mai mulţi medici care pot trata marii arşi, nu pot fi învinovăţiţi în masă. Revin la infrastructură: atât timp cât nu ai o instalaţie de climatizare, cât managementul nu a făcut nicio cerere către Ministerul Sănătăţii pentru ajutor financiar în acest sens, atât timp cât ai ochiuri de geam fără plasă şi ai muşte, ai o problemă majoră", a mai susţinut ministrul.

Întrebat dacă are loc o explozie undeva în ţară şi sunt mai mulţi arşi, unde pot fi duşi, ministrul a răspuns: "În străinătate. Nu avem capacitatea, dacă acum vin cinci pacienţi în plus, avem o problemă gravă ca ţară, iar această situaţie este inacceptabilă". Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis astăzi un dosar penal pentru moarte suspectă în cazul unui pacient decedat la Spitalul Clinic de Arsuri din Capitală la două zile după ce a fost filmat de un medic cu o rană invadată de viermi, imagini difuzate de GSP. La acelaşi spital, în ultimele zile a mai avut loc un deces din cauza administrării de transfuzii cu grupa greşită de sânge unei paciente de 79 de ani.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE