Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Sanatatii sesizeaza ANI pentru nereguli la Agentia de transplant

Postat la: 23.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat, astazi, ca sesizeaza Agentia Nationala de Integritate, dupa ce a gasit deficiente grave la Agentia Nationala de Transplant, in urma anchetei facute de Corpul de control al ministrului. Voiculescu a vorbit de un posibil conflict de interese la Agentia de transplant.

Sunt acuzatii in legatura cu lipsa unui registru si a unei evidente privind organele prelevate, dar si o lista a donatorilor si beneficiarilor de organe, lucru care ar face imposibil un control. De asemenea, toate dosarele de transplant vor fi verificate, a precizat ministrul. De asemenea, ministrul Sanatatii a mai spus ca transportul organelor care au fost prelevate s-a facut cu ajutorul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, iar aceasta nu era autorizata, acreditata sa faca acest tip de transport special.

Mai mult, seful de la Sanatate a vorbit si de achizitii importante, dar neconforme la Agentia de transplant, semnate de un sofer din acea institutie, care are atributii, cu jumatate de norma, la Departamentul Achizitii. Vlad Voiculescu a spus ca sunt suspiciuni legate de modul in care au fost cheltuiti bani publici, in acest caz. Este vorba de un achizitia unui studiu de fezabilitate pentru care referatul necesar a fost semnat de soferul institutiei. In fata Corpului de control al ministrului, soferul a declarat in scris ca nu a inteles ce a semnat, a spus ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu. Astfel, "vor fi sesizate organele penale pentru posibile fapte penale, fals si uz de fals", a declarat seful de la Sanatate.

Nu in ultimul rand, ministrul Sanatatii il acuza pe doctorul Victor Zota ca ar fi semnat niste documente si ar fi luat niste decizii sub presiuni politice, din functia de "coordonator", iar aceasta functie nu exista. In ce priveste situatia de la Spitalul Sf. Maria, ministrul Voiculescu a vorbit, din nou, despre indoielile pe care le are, cum ca aceasta institutie a fost acreditat in mod judicios si ca nu exista un contract cu un doctor specialist. In plus, Vlad Voiculescu a precizat ca a cerut Primariei Bucuresti sa permita Ministerului Sanatatii sa trimita Corpul de Control la Spitalul Sfanta Maria pentru a verifica achizitiile facute. "Daca nu are nimic de ascuns", sa dea curs acestei solicitari, a adaugat Vlad Voiculescu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE