Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Transporturilor- Dan Costescu a ajuns jolly-joker-ul directoarei Anișoara Cornilă

Postat la: 12.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dan Costescu, noul ministru al Transporturilor, garantat si sustinut de catre Vasile Blaga in cabinetul Ciolos, demonstreaza pe zi ce trece ca aceasta institutie este o palarie prea mare pentru, fapt pentru care a ajuns o marioneta a unor director din minister. Cel mai elocvent exemplu este cel al directoarei Direcţiei Generale şi Resurse Juridice din Ministerul Transporturilor, Anisoara Cornila, promovata pe acest post de catre Daniel Chitoiu.

Aceasta dispune dupa cum are chef si interes cand se convoaca Adunarile Generale ale Actionarilor si Consiliile de Administratie ale celor 18 societati aflate sub tutela Ministerului Transporturilor. Astfel, s-a ajuns in situatia ca timp de trei-patru luni de zile sa nu poata fi convocata o sedinta a CA sau a AGA pentru ca nu vrea Anisoara Cornila. Mai mult, ea a blocat nejustificat in ultima perioada revocarea sau numirea oricarui reprezentant al Ministerului Transporturilor in CA sau AGA, dar in schimb, a avut grija sa-si numeasca ilegal ginerele (nr. Adrian Ticlea) in CA de la Tarom, iar dupa aceea sa-i faca post de director administrativ cu o remuneratie lunara de 8.500 de euro.

Efectiv, activitatea juridica a Ministerului Transporturilor este blocata in prezent din cauza intereselor personale si de grup ale directoarei Anisoara Cornila, dar mai ales datorita slabei pregatirii profesionale a acesteia. Trebuie precizat că Anişoara Cornilă a venit la Ministerului Transportuilor la începutul acestui an de la Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica" S.A. de unde, anul trecut, a încasat 133.700 de lei, adică peste 11.000 de lei pe lună, reprezentând în jur de 2.500 de euro. Înainte de 1990, Anişoara Cornilă a fost gestionar dutty-free în Vama Giurgiu, ocupându-se cu aprovizionarea şi vânzarea mărfurilor în valută, iar din 1990 până în 2005 a coordonat un lanţ de magazine aflate în sistem duty-free tot în Vama Giurgiu. Din 2005 până în 2009 a fost director la Compania Naţională "Poştă Română" S.A, după care a ajuns la Translectrica.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE